Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 Rahvaan laulu
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 13.9.2018 Solju / Juuri & Juuri

Torstaina 13.9. päästään nauttimaan kunnon perinteisestä pelimannimeiningistä Juuri & Juuri -duon antaumuksellisessa otteessa! Pelimannipoljennon vastapainona sukelletaan saamelaisiin äänimaisemiin eurooppalaisen kokeilevan popmusiikin vaikuttein, kun Ulla Pirttijärvi ja tyttärensä Hildá Länsman Solju-yhtyeineen maalaavat Telakan hämyn maanläheisillä ja eteerisillä äänillään.

Rahvaanmusiikin kerho: Juuri & Juuri + Solju
Kulttuuritalo Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere)


liput 10/5€

20.30 lipunmyynti
21.00 Juuri & Juuri
22.00 Solju

Jamit jatkuvat tuttuun tapaan aina ennen Rahvis-klubia klo 19-20.30 Kulttuurikeskus Uululla (Erkkilänkatu 11 C, 4.krs)! Kyseessä on matalan kynnyksen kansanmusajamit, joihin kaikenikäiset ovat tervetulleita. Jamihengettärenä toimii kantelisti Hanna Ryynänen (uulu.fi/palvelut/musiikkikoulu/opettajat/)


JUURI & JUURI

Suomessa tehdään paljon hienoa uutta kansanmusiikkia, mutta sitä ihan perinteistä tyyliä kuulee vähemmän. Juuri & Juuri -duo perustettiin 10 vuotta sitten paikkaamaan tätä aukkoa. Nimensä mukaisesti yhtye keskittyy perinteeseen, niin vanhojen pelimannien soiton kuin arkaaisen kantele-, jouhikko- ja paimensoittoperinteenkin pohjalta. Oma äänikin väistämättä kuuluu: viulupolskan soitto harmoonilla tai kanteleplimpotuksen siirtäminen nyckelharpalle ei enää ole perinteen tarkkaa toistoa.

Musiikkia soitetaan rehellisellä antaumuksella ja ehdottomasti pilke silmäkulmassa, romantiikkaa, polkansoittoa ja perinnekantapeikkoja unohtamatta. Pääinstrumentaatio on harmooni ja viulu, mutta muita menoon mukaan irtoavia lempisoittimia ovat avainviulu, huuliharppu, piano ja tietenkin laulu.

Emilia Lajunen - 5-kielinen viulu, avainviulu, laulu
Eero Grundström - harmoni, huuliharppu, laulu

www.soundcloud.com/juuri-juuri
SOLJU

Solju on yhtye, jossa äiti Ulla Pirttijärvi ja tytär Hildá Länsman luovat dialogia perinteisen ja modernin saamelaisen kulttuurin välille ja nivovat yhteyksiä eurooppalaiseen kokeilevan popmusiikkiin. Soljun musiikissa yhdistyvät saamen kieli ja joiku uusiin ja innovatiivisiin äänimaisemiin.

Soljun debyyttialbumin Ođđa Áigodat tuottavat Samuli Laiho ja Teho Majamäki, miksaus Riku Mattilan. Pirttijärven ja Länsmanin säveltämistä ja sanoittamista lauluista koostuva levy julkaistiin huhtikuussa 2018 Bafe’s Factory -levymerkillä .

Hildá Länsman – laulu, joiku
Ulla Pirttijärvi – laulu, joiku
Teho Majamäki – perkussiot
Janne Puurtinen – koskettimet

open.spotify.com/album/3hNWX7sha4ZmGnfaO2h8Nw
areena.yle.fi/1-3710647
www.facebook.com/soljuofficial/
www.solju.fi