Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 Rahvaan laulu
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 21.9.2017 Suden aika, Baltic Crossing

Syksy jo tuulee puhisten ja puhkuen, vaikkei kesää kunnolla tullutkaan. Riemuitkaamme silti, sillä Rahvis lämmittelee kylmettyviä jäseniänne Telakan lämmössä taas koko syksyn! Heti syyskuun klubilla hellimme sielujanne ikiaikaisilla runolauluilla Suden ajan äänin, ja kun sielut on täytetty kauneudella (ja huurteisella), alkaa kehojen lämmitys Baltic Crossingin tiukkaan skandinaavis-englantilaiseen tyyliin!


klo 21 lipunmyynti (liput 10/5€)
klo 21.30 Suden aika
klo 22.30 Baltic Crossing

huom! Telakan teatteriesityksestä johtuen bändit pääsevät aloittamaan totuttua myöhempään, ei siis vielä klo 21.

PS. Jamitkin jatkuvat (jee!), eivät Telakalla, mutta kivenheiton päässä, Kulttuurikeskus Uulun tiloissa (Peltokatu 16 C, 4.krs). Joka klubi-illan aluksi klo 19-20.30.

PPS. Jäseneksi voi liittyä klubi-illan aikana. Kalenterivuoden voimassa oleva jäsenyys maksaa 10€. Pääsee sitten halvemmalla hinnalla klubeille, joten vielä syksyn aikanakin säästöä tulee, jos nyt jäseneksi liittyy!


SUDEN AIKA

Suden aika on lauluyhtye, jonka ainutlaatuinen sointi syntyy neljän vahvan ja erilaisen naisäänen yhdistelmästä. Suden aika on perinteen kantaja; musiikissamme yhdistyvät uusi ja vanha; ajattomat, perinteiset runolaulutekstit ja uusi musiikki. Pohjoismaiseen ja suomensukuiseen perinteeseen pohjautuvan musiikin sävellämme itse ja sovitamme yhdessä. Teksteinä käytämme vanhoja kalevalamittaisia kansanrunoja. Kalevalainen runokieli on rikasta, monisävyistä ja kaunista – tätä rikasta suomalaista perintöä haluamme ylläpitää.

Suden ajan musiikki perustuu ensisijaisesti lauluun, mutta käytämme paljon myös erilaisia instrumentteja: kanteleita, moraharppua, kansanomaisia huiluja, rahistimia, kelloja sekä kehärumpua.

Katariina Airas – laulu, Morahappu, Härjedalspipa
Karoliina Kantelinen – laulu, 10-kielinen kantele
Liisa Matveinen – laulu, 15-kielinen kantele
Veera Voima – laulu, low whistle, kehärumpu, rahistimet

www.sudenaika.com
BALTIC CROSSING

Baltic Crossing on tuonut jo useiden vuosien ajan uutta nuorekasta energiaa Euroopan kansanmusiikkiskeneen käyttäen hyväkseen viehtymystään vanhaan tanssimusiikkiin ja kunnioitustaan toistensa perinteisiin.

Aina kun yhtye kokoontuu yhteen, ainakin yhden heistä on ylitettävä Itämeri.

Palkituilla isobritannialaisilla, tanskalaisilla ja suomalaisilla näpeillään Baltic Crossing soittaa kiihkeitä skandinaavisia viulujaan, kuplivia Northumbrian pillejään ja tiukkaa kitaran ja basson tykittämää rytmiään.

Ian Stephenson [UK]: kitara, haitari
Andy May [UK]: Northumbrian säkkipilli, piano
Esko Järvelä [FI]: 5-kielinen viulu
Antti Järvelä [FI]: mandoliini, kontrabasso
Kristian Bugge [DK]: viulu

www.balticcrossing.com