Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 24.9.2015 Kalevala-juhlaklubi! Puhti & Orffit

Syksyn ensimmäinen Rahvaanmusiikin ilta torstaina 24.9. Ravintola Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere) klo 20.30 alkaen. Liput 10 / 5 e.


PUHTI – LEMPEE JA LOVEE

Puhti on hullun koheltavaa, välillä herkistyvää, iloista ja paatoksellista tanssijan ja muusikon yhteistyötä. Puhti, eli Reetta-Kaisa Iles ja Anne-Mari Kivimäki, tunnetaan rouheasta otteestaan esiintymislavoilla sekä draamallisten elementtien ennakkoluulottomasta yhdistämisestä kansanmusiikkiin.

Lempee ja Lovee on Puhtin, Pekko Käpin, Samuli Volannon ja käsikirjoittaja-ohjaaja Johanna Keinäsen yhdessä toteuttama monitaiteellinen, suomalaisesta kulttuuriperinnöstä kumpuava Kalevala-esitys, joka raottaa deittailun esihistoriaa suomalaisen kansanperinteen, musiikin, tanssin ja teatterin avulla. Kuinka helisemässä oltiinkaan rakastumisen tunteen kanssa ennen chattiä, meseä ja tekstaria, kun ei ollut vielä keksitty edes puhelinta, jolla soittaa, kun kirjoitustaidon maihinnousuunkin oli vielä aika pitkä aika? Oliko ainut konsti veistää puukolla sydämenkuva ja hymiö ihastuksen kotitalon pihakoivuun? Lemmenloitsuja ja -nostatuksia, epämiellyttävän ihailijan karkotusvärssyjä, flirttivirsiä, laulua lemmestä ja sen vierestä, suoraan ja mutkan kautta. Ei suositella tunteettomille.

Anne-Mari Kivimäki – haitari, skeittikantele, laulu
Reetta-Kaisa Iles – laulu, kumaja, tanssi
Pekko Käppi – jouhikko, laulu, kumaja
Samuli Volanto – kontrabasso, laulu, äänitekniikka
Johanna Keinänen – käsikirjoitus, ohjaus

www.puhti.eu
ORFFIT

Orffit on luonteeltaan lempeä, mutta villi orkesteri. Takana on yli 3000 konserttia, mutta uuden etsiminen kiinnostaa silti lujasti. Soitto on vaihtelevaa ja konsertit tuppaavat muutenkin kääntymään monitoikkoisuuden puolelle. Absurdismiakin on joku havainnut. Pienen ja isomman kuulijan älyn kunnioitus on arvossa ja se vaatii välillä niin kanteletta kuin mieskuoroakin.

Orffien Haloo Kalevalan päähenkilönä on Alias Lönnrot, lastenkulttuurin jokapaikanhöylä ja Elias Lönnrotin sukulaissielu. Eräänä päivänä Alias soittaa puhelimella eri musiikkityylien edustajille ja tilaa heiltä näkemyksiä Kalevalasta. Lauluja kertyy 11 ja ne perustuvat tavalla tai toisella Kalevalan tapahtumiin. Orffien ohjelmassa Kalevala nousee esille eepoksena, jonka keskeiset tapahtumat ja henkilöt esitellään musiikkityylejä vaihdellen. Väinämöinen ja maailman synty ovat bluesia, Joukahaisen ja Väinämöisen kilpalaulanta räppiä ja esimerkiksi Lemminkäisen käynti Tuonelassa letkajenkkaa.

Hannu Sepponen - laulu, kitara ja lyömäsoittimet
Kimmo Ojala - laulu ja kitarat
Matti Pollari - laulu, puhaltimet ja 2-rivinen haitari

www.orffit.net
Facebook: Orffit
www.konserttikeskus.fi