Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 26.9.2013 Maniarahvis: Pelios (FIN-SWE), Ilkka Heinonen Trio

Rahvaanmusiikin kerhon syyskausi aloitetaan komeasti maailmanmusiikilla ja pohjoismaisella perinteellä. ILKKA HEINONEN TRIO yhdistää muinaissuomalaiseen jouhikkoon afroamerikkalaisia rytmejä, ja PELIOS (SWE-FIN) kiehtoo ruotsalais-suomalaisella viulumusiikilla ja omilla sävellyksillä. Bändit aloittavat klo 21, liput 7 / 5 e.

Ennen klubia voi lämmitellä Jussi Kaijankankaan vetämässä TANSSITUVASSA livemusiikin säestyksellä! Tanssitupa järjestetään Telakan yläkerrassa klo 20 alkaen, luvassa polskaa ja sottiisia. Opetus lähtee alkeista, joten rohkeasti mukaan! Sisään pääsee samalla lipulla kuin klubi-iltaankin.

Syyskuun Rahvaanmusiikin ilta järjestetään yhteistyössä Tanssimania-tapahtuman kanssa.


PELIOS

kuva: Sami Perttilä
Josefin Peters, laulu
Sandra Marteleur, viulu ja laulu
Suvi Oskala, viisikielinen viulu ja laulu

www.pelios.se
www.suvioskala.net
www.suvisounds.com

Pelios on vuonna 2006 perustettu trio, joka yhdistelee soitossaan ja sovituksissaan ennakkoluulottomasti perinteistä kansanmusiikkia itse säveltämäänsä materiaaliin. Yhtye luo instrumenteillaan musiikkia, jonka lauluäänistä ja viuluista koostuva sointi on raikas ja ajaton. Pelioksen ensilevyn Gourmet! julkaisi huhtikuussa 2012 Suvi Sounds.

Pelioksessa musisoivat syyskuun 2013 kiertueella Josefin Peters (laulu), Suvi Oskala (viisikielinen viulu ja laulu) sekä yhtyeen vakiviulisti Anna Lindbladia tuuraava Sandra Marteleur.


ILKKA HEINONEN TRIO
Ilkka Heinonen, jouhikko ja sävellykset
Nathan Riki Thomson, kontrabasso
Mikko Hassinen, rummut ja elektroniikka

www.youtube.com/user/ilheinon
www.facebook.com/IlkkaHeinonenTrio

Uhrilehtojen ja savupirttien kaikuja ruostuneiden tehtaiden sykkeessä, Ilkka Heinonen Trio yhdistää jouhikon arkaaisen soinnin nykyajan säröytyneisiin ääniin. Muinaiset tanssisävelmät, afroamerikkalainen rytmimusiikki ja eurooppalaisen taidemusiikin heijastukset punoutuvat yhteen trion kamarimusiikillisessa käsittelyssä.

Yhtye on kolmen soittimen ja soittajan vuorokaasuttelua, mutta poikkeuksellinen soittovälineiden kombinaatio vie musiikin ennen kulkemattomille poluille. Ilkka Heinosen jouhikko laulaa, kuiskaa ja karjuu, Nathan Riki Thomsonin kontrabasso möyrii Afrikan groovesta pohjoisen eeppisille soolomaille ja Mikko Hassisen perkussioiden virtuoottinen tarinankerronta luo poikkeuksellisen musiikillisen maiseman. Ilkka Heinonen Trio käynnistyi alkuvuodesta 2012.