Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 13.9.2012 Haka, Sampo Trio (FRA/FIN)

Rahviksen syksy alkaa ranskalais-pohjalaasella menolla, kun syksyn ensimmäisellä klubilla torstaina 13.9. meitä viihdyttävät SAMPO TRIO (FRA/FIN) ja pelimanniyhtyeiden Suomen mestari 2010 HAKA! Ilta järjestetään tuttuun tapaan Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere), lipunmyynti alkaa klo 20.30. Liput 7 / 5 e. Lämpimästi tervetuloa!


SAMPO TRIO

Sampo Trio sai alkunsa Normandiassa vuonna 2010. Sampo Trion omaperäinen instrumentaatio takaa persoonallisen soinnin, joka viettelee kuulijan monivärisellä äänellään ja vastakohtien sävyttämällä melodisuudellaan. Trion ohjelmisto koostuu uudelleen sovitetusta suomalaisesta kansanmusiikista, ja Satu Niirasen sävellyksistä, joissa improvisaatiolla on tärkeä osa.

Satu Niiranen - harmonikka, laulu
Maxime Guillouet - vibrafoni, lyömäsoittimet
Bernard Cochin - kontrabasso

HAKA

Haka on viiden nuoren muusikon muodostama eteläpohjalainen pelimanniyhtye, jonka esitysten raikkaudesta ja voimasta on helppo yllättyä aina uudelleen; nuorten itsenäinen ote ja aktiivinen osanotto korostavat vahvaa läsnäoloa. Haka tekee suuren vaikutuksen kokonaisvaltaisella, vapautuneella ja taitavalla musisoinnillaan ja saa kuulijan pysähtymään, herkistymään ja nauramaan.

Hakassa kiteytyvät myös suomalaisen kansanmusiikkikulttuurin parhaat ominaisuudet: syvältä tuleva ilmaisu, luonteva ammattitaito ja rakkaus musiikkiin sen monissa muodoissa. Nämä ominaisuudet tekevät siitä ainutlaatuisen ilmiön, joka esimerkillään innostaa siirtämään koko pelimanniperinnettä nykypäivään. Hakan musiikissa kuuluvat vahvasti suuret tunteet, eteläpohjalainen kotiseuturakkaus, nuorten muusikoiden elämä ja kokemukset sekä ystävyys, joka saa nämä viisi nuorta rakastamaan toisiaan, musiikkia ja maailmaa.

Haka on kuusivuotisen taipaleensa aikana saavuttanut useita meriittejä. Haka on mm. Pelimanniyhtyeiden Suomenmestari vuodelta 2010 ja Vuoden Speliyhtye 2009. Vuonna 2008 Haka valittiin Kaustinen Folk Music Festivalin Vuoden Yhtyeeksi. Hakan ensimmäinen albumi [haka] ilmestyi syksyllä 2007 ja toinen, Komeiden miesten lauluja, heinäkuussa 2011.

Eeva-Liisa Kotamäki - laulu
Lauri Kotamäki - mandoliini, laulu
Leija Lautamaja - harmooni, laulu
Miia Palomäki - viulu, 2,5-rivinen haitari, laulu
Sampsa Kujala - kontrabasso, laulu