Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 18.9.2008 Runolaulajia & pelimanneja

Syksyn ensimmäisen Rahvaanmusiikin illan avaavat vahvojen runolaulajien MATELI ja vakuuttava pelimannitrio HALOGEENI. Tanssitupa Telakan toisessa kerroksessa Jyrki Lahtisen vetämänä alkaa klo 20, musiikki alakerrassa klo 21. Liput iltaan ovat 7 euroa ja sisältävät tanssituvan. Tervetuloa!
MATELI

Mateli on kahden upean ammattikansanlaulajan yhteisprojekti, jossa ilomantsilaisen runolaulaja Mateli Kuivalattaren (1771-1846) tekstit heräävät eloon ja kiinnittyvät nykypäivään. Uusi musiikki ja perinteiset sävelmät lomittuvat tulkinnoissa ainutlaatuisella tavalla. Laulua rikastaa kanteleiden ja moraharpan sointi.

Mateli-duon muodostavat Liisa Matveinen ja Tellu Turkka ovat Sibelius-Akatemiasta valmistuneita musiikin maistereita, jotka tunnetaan mm. yhtyeistä Tallari, Niekku, Hedningarna ja Suden aika.

Duon esikuva Mateli Kuivalatar on jäänyt suomalaisen kansanrunouden historiaan naisena, joka eli kovan elämän, mutta pystyi kokemuksistaan huolimatta luomaan kaunista ja koskettavaa kalevalamittaista runoutta. Elias Lönnrotin kokoaman Kantelettaren keskeisimmän osuuden on arveltu olevan muistiinmerkitty juuri Matelilta.

Matveinen ja Turkka (ent. Virkkala) ovat julkaisseet runolaulajan teksteistä vuonna 1999 levyn, joka kantaa Matelin nimeä.

LIISA MATVEINEN: laulu, kantele
TELLU TURKKA: laulu, moraharpa

Mateli Kuivalattaresta Wikipediassa: fi.wikipedia.org/wiki/Mateli_Kuivalatar
HALOGEENI

Halogeeni on Kokkolassa vuonna 2003 syntynyt kansanmusiikkitrio, jonka ohjelmistossa on perinteisiä sekä yhtyeen omia pelimannihenkisiä kappaleita. Yhtyeen sointi perustuu haitarin, harmoonin ja mandoliinin sävyisään rinnakaiseloon, joka välillä synnyttää tarttuvaa instrumentaalimusiikkia ja välillä taas säestää hilpeätä kuplettilaulantaa. Halogeenin musiikki on valoisaa, rehellistä ja menevää.

Yhtye on julkaissut albumin Loistava perimä (2006).

ANNE-MARI HAKAMÄKI: harmooni, laulu
MATTI HAKAMÄKI: mandoliini, laulu
JUHA VIRTANEN: vähäriviset haitarit

Kansanmusiikkiportaali: www.kansanmusiikki.fi/esiintyjat/musiikki/group/232/
MySpace: www.myspace.com/halogeenitheband