Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 27.9.2007 Maniarahvis

Syksyn ensimmäisessä Rahvaanmusiikin illassa viihdyttävät hurja nuorten nykykansanmusiikkiyhtye KOUHOT sekä huikea trio GRUNDSTRÖM, GRUNDSTRÖM & GRUNDSTRÖM.

Kansantanssiguru Antti Savilammen vetämä tanssitupa tempaisee illan alkuun klo 20 Telakan toisessa kerroksessa. Treenattavia tansseja on tiedossa monipuolisesti sottiisista ja katrillista tangoon. Tätä tanssitupaa ei kannata jättää välistä!

Alakerrassa ensimmäinen bändi nousee lavalle klo 21. Liput 5 euroa, sisältää tanssituvan. Tervetuloa!

Ilta toteutetaan yhteistyössä Pispalan Sottiisin kanssa osana Tanssimania-tapahtumaa.


GRUNDSTRÖM, GRUNDSTRÖM & GRUNDSTRÖM

Tässä seurueessa esikoisrunokokoelmansa "Tähtiotsa" (Johnny Kniga, 2005) julkaissut, Tehosekoitin-yhtyeestä tuttu Otto Grundström lausuu uusia ja vanhoja runojaan. Grundströmin runot pureutuvat kalliolaiselämään häpeämättömän omakohtaisesti, huumoria ja itseironiaa unohtamatta. Syksyllä Grundströmiltä ilmestyy uusi kokoelma "Pan Therion".

Eero ja Esko Grundström äänimaisemoivat, ilottelevat ja hämmentävät runojen taustalla harmoonilla, kontrabassolla, kanteleella ja huuliharpulla improvisoiden. Musiikissa ja teksteissä vilisee jumalia, muistoja, näkyjä, leikkejä ja mystiikkaa.

Keikan aluksi kuullaan pieni kansanmusiikkipläjäys, ja runojen lomassa Otto laulaa tekstien maailmaa sivuavia ralleja.

OTTO GRUNDSTRÖM: runot, laulu
EERO GRUNDSTRÖM: harmooni, huuliharppu, laulu
ESKO GRUNDSTRÖM: kontrabasso, kanteleRÄVÄKKÄÄ JA UUTTA

KOUHOT on savolaissyntyinen nykykansanmusiikkiyhtye, joka koostuu nykyisellään seitsemästä nuoresta musiikin ammattiopiskelijasta. Kouhot perustettiin vuonna 2002 iisalmelaisen Kipakka-kansantanssiryhmän säestäjäksi, mutta pian perustamisensa jälkeen yhtye vakiintui itsenäiseksi kokonaisuudeksi.

Yhtye on kokenut elinkaarensa aikana joitain kokoonpanomuutoksia. Matkalla on myös jätetty etuliite The nimestä, tehty kovasti keikkaa ja luotu uutta materiaalia. Aiemmin kvartettikokoisen tyttöbändin sukupuolikiintiötkin ovat laajentumisen myötä täyttyneet. Musiikillisesti Kouhoja ovat luotsanneet mm. Timo Alakotila, Esko Järvelä ja Hannu Kella.

Kouhot on arvoltaan Folklandia-risteilyn kummiyhtye 2007, ja sen ensimmäinen pitkäsoitto "Ryhmäterapia" julkaistiin viime heinäkuussa Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla.

ANNA-MARI HUTTUNEN: viulu
ANTTI-JUSSI JANKA-MURROS: kontrabasso
PAAVO KETTUNEN: kitara
SAMI KURPPA: piano ja puhaltimet
KAISA RISTILUOMA: haitarit
JENNI RUOTSALAINEN: harmoni ja piano
RIITTA VÄISÄNEN: viulu


www.kouhot.com