Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 21.9.2006 Syyskuun syötit

Syksyn klubi-illat käynnistetään suomalaisella ja pohjoismaisella kansanmusiikilla, esiintyjinä Turkka & Paalanen ja Kummat Sukat. Ilta alkaa klo 20 tanssituvalla (yläkerrassa), jossa opetellaan katrillia legendaarisen Antti Savilammen johdolla. Noin klo 21 lavalle astuu Kummat Sukat, jonka jälkeen ilta huipentuu Turkka & Paalanen -duon musisointiin. Liput 5 euroa. Tervetuloa!

TURKKA & PAALANEN
Intiimin Turkka ja Paalanen -duon muodostavat Eero Turkka ja Antti Paalanen. Turkka on yksi Suomen parhaita huuliharpun soittajia ja Paalanen vähärivisten haitareiden kysytyimpiä esiintyjiä. He soittavat ilolla ja herkällä kontaktipelillä suomalaisia ja pohjoismaisia perinnesävelmiä. Ohjelmistoon kuuluu myös omia sävellyksiä. Soitossaan Turkka ja Paalanen antavat hartaan tunnelmoinnin yhtyä heidän omintakeiseen musiikilliseen huumoriinsa. Sovituksissa pyritään aina jättämään ovi raolleen luovalle hulluudelle ja hetken mielijohteille.

EERO TURKKA: diatoniset huuliharput, laulu
Eero Turkka on maamme kiinnostavimpia kansanmusiikin monilahjakkuuksia. Hän on työskennellyt eri yhtyeiden kanssa jo vuosia suorittaen samalla huuliharpun ja laulun pääaineopintoja Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla. Solistin osa mm. valtion ammattikansanmusiikkiyhtyeessä Tallarissa vuosina 1999-2000 vei Turkkaa esiintymään lukuisille musiikkijuhlille, yksityistilaisuuksiin ja koululaiskonsertteihin sekä mm. Venäjälle ja Turkkiin.

ANTTI PAALANEN: 1- ja 2-rivinen haitari
Antti Paalasen sävykkään soittotyylin juuret ovat vahvasti eteläpohjalaisessa 2-rivisperinteessä. Paalanen soittaa aktiivisesti useissa tunnetuissa suomalaisissa kansanmusiikkiyhtyeissä kuten Hehkumo, Kiharakolmio, Hyperborea ja Trepaanit. Paalanen on opiskellut haitarinsoittoa Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla vuodesta 1997 lähtien ja valmistunut musiikin kandidaatiksi vuonna 2003. Paalanen on opettanut haitarinsoittoa mm. Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla ja Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa. Lisäksi Hän on työskennellyt muusikkona lukuisissa eri musiikki-, tanssi- ja teatteriproduktioissa, mm. Suomen Kansallisteatterissa vuosina 2003-2004.
KUMMAT SUKAT
Kummat Sukat on Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun kansanmusiikin opiskelijoista koostuva yhtye. Kolmivuotisen taipaleensa aikana pääasialliseksi ohjelmistoksi on muodostunut raikkaasti sovitettu pohjoismainen kansanmusiikki. Myös yhtyeen omat sävellykset ovat oleellinen osa Kummien Sukkien olemusta. Musiikillisesti Sukat viuhuvat polkan paukkeesta hambon hempeyteen.

PÄIVI HIRVONEN: viulu
NELLI IKOLA: viulu
PAAVO KETTUNEN: kitara
HENNA UUSITALO: haitarit