Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


la 9.6.2007 Rahvaanmusiikin kesä

Rahvaanmusiikin kesä on uusi, monipuolinen ja helposti lähestyttävä kansanmusiikkifestivaali Tampereella Kulttuuritalo Telakalla ja Lastenkulttuurikeskus Rullassa. Kuunneltavaa, katseltavaa ja koettavaa on paljon niin aikuisille kuin lapsillekin.
LASTENTAPAHTUMA

Ohjelma alkaa aamupäivällä klo 10 Rullassa (Väinö Linnan aukio 15) lasten työpajoilla, joissa pääsee tutustumaan mm. huovutuksen, savitöiden, monenlaisen musisoinnin ja katrillin saloihin. Päiväkonserteissa kuullaan lasten ja lastenmielisten suursuosikkia TOHTORI ORFF JA HERRA DALCROZEA sekä jännittäviä musiikillisia satuja kertovaa TELLU JA LEIPURIORKESTERIA. Kahvila-kioskista saa virkistystä elämyksien lomaan. Lastentapahtumaan on vapaa pääsy, mutta pajoja varten kerätään pieni materiaalimaksu.

Rulla:
10.00 Työpajat aukeavat
10.30 Tohtori Orff & Herra Dalcroze
12.30 Tellu & Leipuriorkesteri
13.00 Työpajat sulkeutuvat

ILTATAPAHTUMA

Iltapäivää klo 16 alkaen ja iltaa aina myöhään valoisaan kesäyöhön saakka vietetään Telakalla hauskan, mutta taitavan ja ehdottomasti vetovoimaisen musiikin parissa. Esiintyjistä tulonsa ovat varmistaneet PUMPUN HENKI, PEKKO KÄPPI, EERO GRUNDSTRÖM, VÄKKÄRÄ, PUHTI, TSAKKU ja TÖTTERSSÖN. Basaaritunnelmaa tarjoaa Rahvistori käsityöläiskojuineen, joista voi löytää itselleen mm. arkaaisia soittimia. Liput iltaan Telakalla ovat 10 euroa (klo 18 jälkeen).

Telakan 2. kerros:
16.00 Rahvistori aukeaa

Telakan ulkolava:
17.00 Pumpun henki
18.00 Eero Grundström
18.30 Väkkärä

Telakan sisälava:
19.30 Eero Grundström
20.30 Pekko Käppi
22.00 Tsakku
23.15 Tötterssön
Sisälavan juonnoista vastaa Puhti

Illan ohjelmasta voisi nostaa muiden loistavien esiintyjien joukosta esimerkiksi kolmen naisen viikinkiaikaa ja varhaista keskiaikaa henkivän Tsakku-yhtyeen, jonka vaikuttavissa esityksissä vahvan laulun lisäksi tilaa saavat jouhikko, tinapilli, kanteleet ja shamaanirumpu. Tsakku on saavuttanut myös kansainvälistä menestystä ja tullut palkituksi Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailussa. Yksi Tsakun jäsenistä on vuoden 2005 Idols-finalisti Pauliina Kumpulainen.

Yön päättävä kaustislainen Tötterssön puolestaan on kuuden nuoren miehen ankaraa ja energistä lavamenoa. Tötterssön nimittää itseään "trash-folkin sankareiksi", ja sen maine suomalaisen, melko perinteisen, mutta hurjalla tempolla soitetun kansanmusiikin bilebändinä onkin laajalle levinnyt.


Rahvaanmusiikin kesän järjestää Rahvaanmusiikin kerho ry. yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.


> Tiedote (pdf)
> Tiedote lastentapahtumasta (pdf)
> Juliste (pdf)