Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 21.5.2015 RahvisKaustisFiilis: runolaulujamit + Lempäälän Helkanuoret, Taito Hoffrén Koneella, Jean Ramsay

Kevään viimeinen klubi iloittelee ja makustelee elämän rosoisuutta runolaulun hengessä. Illan aikana sukelletaan moottorin ja runon syövereihin Taito Hoffrénin seurassa ja kietoudutaan Jean Ramsayn harteillemme laskevan elämäntuskan lempeään viittaan oluttuopposen äärellä. Käännetään katseemme kesän onnellisimpiin päiviin Kaustiselle sekä uskaltaudutaan itsekin runoja lähteä laulamahan, sillä ilta aloitetaan jo klo 19 runolaulujameilla, johon saa liittyä jokainen omalla äänellään tai soitollaan ja jos mielenne tekevi, voivat halukkaat lähteänne laulamahan, sukuvirttä suoltamahan! Myös Vuoden nuori pelimanni -tittelin Folklandialla napanneet Lempäälän Helkanuoret helähdyttävät alkuillasta energiallaan.

Illan aikataulu:
19 Runolaulujamit
n. 19.30 Lempäälän Helkanuoret
n. 19.45 jamit jatkuvat
20.30 lipunmyynti alkaa
21 Taito Hoffrén Koneella
22 Jean Ramsay

Liput 10/5e, tervetuloa!


LEMPÄÄLÄN HELKANUORET

Lempäälän helkanuoret #vuodennuoripelimanni #tikkutyyli #kaustinen #alaikäisiä #kantele #perinteinen #leikkilaulut

www.kansanmusiikki.fi/ajankohtaista/lempaalan-helkanuoret-vuoden-nuori-pelimanni-2015
TAITO HOFFRÉN KONEELLA

Tarina ja konsertti. Tarinakonsertti. Konserttitarina. Esitystaide. Esityksen toiminnallisena keskiönä on Ladan moottori. Moottorissa Hoffrénia kiehtoo roolileikki taiteilijuuden ja taiteilijattomuuden välillä. Moottori on käytännöllinen esine, joka siirtää ihmisen paikasta toiseen. Toisaalta näyttämöllä moottori on väline kertoa tarinaa. Moottori voi muuttua välillä toiseksi – jopa soittimeksi. Se voi olla laite, jolle ihminen puhuu ja toivoo hartaasti sen käynnistymistä. Jo siinä vaiheessa kun kone on siirretty näyttämölle se alkaa saada merkityksiä.

”Kone on ruumis. Minä olen tarina. Me olemme tarina. Riippuu kertojasta, millainen. Onko tarinani tosi tai onko sillä oikeastaan mitään väliä?”

Runolaulaja Taito Hoffrén kertoo ja runolaulaa koneella. Esityksen käsikirjoitus on Taito Hoffrénin. Ohjaus on Taito Hoffrénin ja Taisto Reimaluodon.

www.taitohoffren.aania.fi
JEAN RAMSAY

Jean Magnus William Ramsay on niitä taiteilijoita, joilla on taipumus hävitä osittain itse lusikalla kaivamiinsa halkeamiin ja juosta päätä pahkaa omiin umpikujiinsa. Hänessä ei ole mitään suvereenia, kuten ei meissä muissakaan. Kukaan ei ole sanomassa, "laita nyt se lusikka pois" tai "älä mene sinne umpikujaan". Hyvä niin. Pään hakkaaminen seinään kertoo meille enemmän ja rehellisemmin siitä mitä on olla ihminen tällä planeetalla kuin huippuunsa hiotun ammattilaisen ja häntä omilta heikkouksiltaan suojelevan prosessiteollisen koneiston ulosanti. Kaikelle on tietysti aikansa ja paikkansa. Joskus sitä täytyy nähdä kuinka parrasvaloissa kasvanut ihmislapsi ratsastaa jättimäisellä puhallettavalla peniksellä kymmenien tuhansien ihmisten edessä, koska sekin on hieno juttu. Mutta toisinaan on sielulle parempi istua pubissa, jossa tupakoinnin hävittyä jalkakäytävälle haisee hiki ja pieru. Ja laulaja laulaa tuskaisesti, omien kykyjensä äärirajoilla, yrittäen tavoittaa jotain aitoa elämästä edes hetkellisesti." -Arttu Tolonen

Jean Ramsay – laulu ja kitara

soundcloud.com/jean-ramsay