Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 14.4.2016 RahvisKaustisFiilis: Duo Kenttälä & Tammela, The Green Hope

Kevään viimeisellä RahvisKaustisFiilis™-klubilla on ilo tarjoilla kultalautasella kansanlauluperinteen helmiä pohjoisesta Suomesta sekä menevää irkkumusiikkia suoraan Salon sydämestä. Illan aloittava Duo Kenttälä & Tammela (klo 21) virittää yleisön menneiden aikojen lauluillaan pohjois-kalotin ja pienen lappilaisen kylän tunnelmiin. Kevään Rahvikset jäävät kaikumaan irlantilaisia sävelmiä kun illan lopuksi lavalle astuu The Green Hope (klo 22). Luvassa on sekä irkkumusiikin klassikoita että uusia sävelmiä.

Ja jälleen ennen klubin alkua jo tutuksi tulleet kansanmusiikkijamit klo 20. Soittimet siis fölijyyn!

Rahvaanmusiikin ilta torstaina 14.4. ravintola Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere) klo 21 (lipunmyynti klo 20.30). Liput 10/5€.

PS. Samalla muistuttelemme että Kaustisen kesässä jälleen kansanmusiikki raikaa. Kaustinen Folk Music Festival 11.-17.7.2016.


DUO KENTTÄLÄ & TAMMELA

Duo Kenttälä & Tammela on toiminut vuodesta 2013. Yhtyeen tavoitteena on edistää, tuoda tunnetuksi ja tutkia suomenkielisen pohjois-kalotin kansanlauluperinnettä. Ohjelmistossa on niin poliittisia arkkiveisuja ja balladeja että pilkkalauluja ja lyyrisempää kuvaelmaa pohjoisen elämästä 1900-luvun alkukymmeniltä.

Yhtyeen ensimmäinen levy Yksitoista laulua Leevi Lassilan kustannuksella julkaistiin kesällä 2015. Levy vie menneiden aikojen Kittilän Kelontekemän ja Tepsan kyliin. Heidi Kenttälän ja Minsku Tammelan levy sisältää yksitoista Lars Leevi Lassilan laulua. Kokonaisuus tarjoaa teräväkatseisen kurkistuksen sadan vuoden takaiseen pieneen lappilaiseen kyläyhteisöön ja sen tapahtumiin sekä värikkäisiin hahmoihin. Rajatusta aihepiiristä huolimatta Lassin Leevin tuotanto onnistuu kuitenkin olemaan hämmästyttävän ajatonta. Kenttälän ja Tammelan pysäyttävät tulkinnat saavat kuulijan vuoroin hymyilemään, punastelemaan, ihastelemaan ja kauhistelemaan.

Heidi Kenttälä – laulu, kampa ja banjomandoliini
Minna-Liisa Tammela – laulu, kampa, korkit ja jouhikko

THE GREEN HOPE

The Green Hope on nelihenkinen 2012 perustettu salolainen irlantilaisen musiikin bändi. Yhtyeen toinen levy ”Love and Whiskey” julkaistiin lokakuussa 2015 ja se koostuu yhtyeen johtajan Arto Pasion säveltämistä ja sanoittamista kappaleista.

Ahkerasti Etelä-Suomessa keikkaillut yhtye soittaa tutuimpia irkkubiisejä Wild Roverista Drunken Sailoriin genrelle ominaisin soittimin. Näistä syntyy konstailematon ja rento irkkutunnelma. Yhtyeen esikoislevy ”Villi ja vapaa” julkaistiin vuonna 2014. Molemmat levyt on nauhoitettu ja miksattu Edu Kettusen studiossa.

Yhtye toimii alueellaan irkkumusiikin lähettiläinä organisoimalla pienempiä ja isompia irkkutapahtumia.

Jaana Virtanen – viulu, laulu
Arto Pasio – laulu, banjo, kitara, mandoliini, tinapilli, bodhran, viulu
Erkki Leppäkoski – basso, kitara
Kauko Mäntylä – kitara, mandoliini