Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 11.4. Anne-Mari Kivimäki: Aikapyörä ja pirunpeli, Ulda

Rahvaanmusiikin kerho päättää kevätkautensa juurevasti Karjalaan ja Lappiin. Illan aloittaa poikkeuksellisesti jo klo 19 ANNE-MARI KIVIMÄEN taiteellisen tohtorintutkinnon esitys AIKAPYÖRÄ JA PIRUNPELI! Suistamolta siirrytään klo 21 kuuntelemaan, kuinka ULDA joikaa!

HUOM! Ilta alkaa klo 19 yläkerrassa, Teatteri Telakan puolella. Liput 10/5e.

Tule ja tuo kaverisikin!


ANNE-MARI KIVIMÄKI: AIKAPYÖRÄ JA PIRUNPELI

Suistamo - Perinnelaboratorio

"Olen parhaillaan tekemässä taiteellista tohtorintutkintoa Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmään otsikolla Suistamo - Perinnelaboratorio. Taiteelliseen työhön kuuluu Suistamo-konserttisarja, jossa on viisi konserttia. Konserteissa kokeillaan, luodaan, kehitellään, tutkitaan ja suistutaan. Perinnelaboratoriotani kutsun siksi Suistamoksi. Se toimii kokeilupaikkana, jossa voin rohkeasti testata uusia soittotekniikoita, jalostaa vanhoja sävellyksiä, luoda uutta musiikkia ja katsoa, mitä saan itsestäni muusikkona irti. Minulle Suistamo on mielikuvituksellinen paikka, jossa kohtaavat 1900-luvun alun Suistamon perinteet ja tämän päivän kansanmuusikkous. Suistamo-nimisessä perinnelaboratoriossani traditionaalinen materiaali, erityisesti Ilja Kotikallion SKS:stä löytyvät arkistotallenteet, luovat pohjan tutkimukselleni ja antavat minulle virikkeitä ja sysäyksiä kohti uutta musiikkia ja uutta esittävää taidetta."

Aikapyörä ja pirunpeli - Tarinaa Suistamolta

Aikapyörä ja pirunpeli on musiikillinen esitys kertomuksista ja tarinoista jotka ovat totta, todeksi todistettuja, vaikka jo unohdettuja - saduiksi vähitellen muuttumassa. Esityksen yhtenä lähtökohtana on 1800-luvun lopussa syntynyt suistamolainen Ilja Kotikallio, jonka outoja elämänvaiheita esitys sivuaa. Hän oli pelimanni ja tarinankertoja, jonka elämä päättyi traagisesti Lapualla kaukana Karjalasta.

Anne-Mari Kivimäki - soitto, laulu, puhe, tanssi

Ohjaus - Marjo Kuusela
Musiikin ohjaus - Maria Kalaniemi
Äänisuunnittelu - Eero Grundström
Pukusuunnittelu - Jaana Kurttila ja Marjo Kuusela
Äänitekniikka konsertissa - Samuli Volanto
Piirrokset ja käsiohjelma - Hanneriina Moisseinen
Esityksen suunnittelu - Kivimäki, Kuusela
Sävellys - Anne-Mari Kivimäki ja trad.
Sanoitus - Marjo Kuusela, Anne-Mari Kivimäki ja trad.
Sovitus - Kivimäki, Grundström

www.puhti.eu/suistamo
www.avoimetovet.fi/aikapyora-pirunpeli
www.siba.fi/whats-on1/-/events/event/7364

ULDA

Ulla Pirttijärvi & Ulda on modernia saamelaista musiikkia esittävä yhtye ja pitkän linjan joikuartisti Ulla Pirttijärvi-Länsmanin vuonna 2009 perustettu kokoonpano. Yhtye on konsertoinut niin Suomessa kuin ulkomailla ja julkaissut useita levyjä. Yhteen debyyttialbumi "Ulda" julkaistiin Inarissa juhannuksena 2012.

Ulda-yhtyeen ohjelmistossa on sekä perinteisiä että uusia Ulla Pirttijärven säveltämiä joikuja. Musiikissa tuodaan esiin erityisesti pohjoiseen luontoon liittyviä teemoja. Esitys on rakennettu siten, että akustisin instrumentein toteutettu soitinsäestys antaa tilaa joiun rikkaalle ääniväripaletille ja tukee joiun omaa äänimaailmaa.

Ulla Pirttijärvi-Länsman - joiku, kehärumpu
Marko Jouste - kielisoittimet, kehärumpu
Mikko Vanhasalo - puhaltimet, kehärumpu

www.uldatrio.com
www.facebook.com/UllaPirttijarviUlda