Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 19.4.2012 Jouko Kyhälä ja Saalas, Spontaani Vire

Huhtikuun Rahvaanmusiikin illassa esiintyvät JOUKO KYHÄLÄ JA SAALAS ja SPONTAANI VIRE. Ei tanssitupaa, soitto alkaa klo 21. Huom. liput 10€ / 7€. Tervetuloa!

Ilta järjestetään yhteistyössä Tampere Biennalen kanssa.


JOUKO KYHÄLÄ JA SAALAS

Huuliharppuvirtuoosi Jouko Kyhälä esittää Saalas-yhtyeensä kanssa aiemmin huuliharpulla kuulematonta musiikkia: ikivanhoja jouhikkosävelmiä, vanhoja viulupolskia sekä Kyhälän omaa, uutta perinteistä ponnistavaa kansanmusiikkia. Kyhälän innovaatiot kansanmusiikin soittamiseksi huuliharpulla ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta sekä yleisöltä että alan ammattilaisilta. Sibelius-Akatemiassa Suomen, jollei jopa maailman ensimmäiseksi huuliharpputohtoriksi väitellyt Kyhälä tunnetaan myös maailmalla kulttimaineeseen kohonneen huuliharppukvartetti Svängin keulahahmona. Saalas-yhtyeen muodostavat monista yhteyksistä tunnetut ammattimuusikot. Jouko Kyhälä & Saalaksen esiintymisissä yhdistyy irtonainen svengi, improvisatorinen ote ja akustinen soundi.

Jouko Kyhälä: huuliharput
Eero Grundström: harmooni
Hannu Oskala: tuuba ja alttotorvi
Marko Timonen: lyömäsoittimet

SPONTAANI VIRE

Spontaani Vire on pitkän linjan suomalainen nykykansanmusiikkiyhtye jonka tunnusmerkkejä ovat energisyys, virtuoottisuus ja ankara meininki. Kvartetti on esiintynyt paljon sekä Suomessa että ulkomailla (mm. Pohjoismaat, USA, Keski-Euroopan maat) ja saavuttanut menestystä kilpailuissa (mm. Jorma Panulan soitto- ja sovituskilpailun pääpalkinto 2000) Yhtyeen ohjelmistossa yhdistyvät perinteinen suomalainen ja uusi sävelletty kansanmusiikki. Omalaatuinen ja vivahderikas tyyli sisältää vaikutteita maailmanmusiikista, progressiivisesta rockista ja jazzista. Kaikki yhtyeen jäsenet ovat opiskelleet Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosastolla ja ovat laaja-alaisia musiikin ammattilaisia. Muusikot ovat lukuisten tanssi- ja teatteriproduktioiden lisäksi tuttuja mm. seuraavista yhtyeistä: Pekka Kuusisto & Luomu players, Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola, Gjallarhorn, Jälkisytytys, Troka, Von & Af.

Emilia Lajunen: viulu, avainviulu
Eero Grundström: harmooni, kosketinsoittimet
Johanna Juhola: haitari, claviola
Sara Puljula: kontrabasso