Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 14.4.2011 Ville Kangas ja Puuma, Luomala & Salminen, Pöläkkä

Huhtikuun Rahvaanmusiikin illassa kuullaan kolmea hienoa yhtyettä! Lavalle kiipeävät PÖLÄKKÄ, VILLE KANGAS JA PUUMA ja LUOMALA & SALMINEN. Illan aloittaa klo 20 LIINA SIIMES tanssituvallaan, jossa opitaan valssia (Telakan 1. kerros). Liput 7/5 euroa, tervetuloa!

Päivitys 13.4.: Sairastapauksen vuoksi Ville Kangas ja Puuma ei esiinny. Ilta järjestetään muilta osin normaalisti.


VILLE KANGAS JA PUUMA

Ville Kangas on soitellut nuorena kloppina mm. Prusikoukku-yhtyeessä, Järvelän Näppäreissä ja JPP:n junioriosastossa, sekä myöhemmin esim. Ismo Alanko Säätiössä, Jarkko Martikaisen kanssa, pohjoismaisessa Piniartut-Hunters-projektissa, FolkBarokki -triossa, The Next Hot Clubissa, sekä omien yhtyeidensä solistina. Kangas on toiminut erilaisia musiikkigenrejä edustavien yhtyeiden ja artistien kanssa muusikkona, säveltäjänä, sovittajana ja tuottajana. Puuma eli kitaristi Jussi Petäjä on folk/pop-yhtye Captain Cougarin johtaja ja biisintekijä. Hän työskentelee myös useissa muissa yhtyeissä lähinnä pop/rock-musiikin kentällä. Kangas ja Petäjä ovat aiemmin soittaneet yhdessä mm. etnorock-yhtye Prusikoukun riveissä. Nykyohjelmisto koostuu vuosien varrella korvan taakse jääneistä kansanmusiikin ja sitä likeltä liippaavien musiikin lajien parhaimmista sävelistä - lainatuista ja omista, Prusikoukkua unohtamatta.

Ville Kangas: viulu, kieli- ja kosketinsoittimet
Jussi “Puuma” Petäjä: kitara
LUOMALA & SALMINEN

Kesällä 2010 järjestetyn Konsta Jylhä-kilpailun vapaan sarjan voitti suvereenisti Luomala & Salminen. Kaustisella järjestetyn kilpailun tuomarit Mauno Järvelä, Hannu Rauma, Paavo Helistö ja Hannu Saha olivat palautteessaan mykistyneitä duon räjähtävästä esiintymistavasta ja teknisestä virtuoositeetistä. Nämä kaustislaislähtöiset muusikot pistävät siis Konsta Jylhän tuotantoa uuteen uskoon radikaalilla tavalla mutta kappaleiden alkuperäistä henkeä kunnioittaen. Tämän musiikillisen taistelutantereen töminää on yleisö saanut tuntea duon otteluissa aina USA:ssa (Sibelius-Academy Fest 2009) ja Kanadassa (Finn Grand Fest 2010) asti. Konserttikokonaisuudessa kuullaan myös sävyjä Salmisen sävelkynästä, joka on teroitettu tällä kertaa täysin tätä kokoonpanoa ajatellen. Olet saattanut nähdä yhtyeen Suomessa keikalla esim. Maikkarin loppukevennyksessä raitiovaunussa. Hyppää kyytiin tähän vaunuun, joka matkaa musiikin vapaaotteluun vievään saliin!

Markus Luomala: harmonikka
Anssi Salminen: kitara
PÖLÄKKÄ

Pöläkkä on Keski-Pohjanmaan Ammattikorkeakoulun kansanmusiikkilinjan vuosikurssiyhtye. Yhtye soittaa uutta akustista nykykansanmusiikkia. Ohjelmistossa on Pöläkän sovittamia perinteisiä sävelmiä, sekä omia sävellyksiä.

Satu Lankinen: Haitarit, jouhikko, perkussiot, laulu
Arttu Mäkelä: kitara, banjo, laulu
Kirsi Savolainen: Kanteleet, laulu
Henri Uusitalo: Viulu, perkussiot, laulu
Laura Ikonen: Kanteleet, laulu