Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 20.4.2006 Juhlarahvis!

Rahvaanmusiikin Kerho juhlistaa 7-vuotista taivaltaan Telakalla torstaina 20.4. klo 19 alkaen. Silloin aloittaa tanssitupa Telakan II-kerroksessa ja juhlan kunniaksi tanssitaan HUUTOKATRILLIA!

Soitto alkaa alakerrassa klo 20. Esiintyjinä on Haitaristi Anne-Mari Kivimäen ja Finland Festivalsin tämän vuoden nuoreksi taiteilijaksi valitun Reetta-Kaisa Pirhosen hullun hulvaton PUHTI. Puhti on myös toinen tämän vuoden Kaustisen juhlayhtyeistä.

Puhtin lisäksi esiintymässä on juuri ensilevynsä julkaissut, loistavan mainio trio HALOGEENI ja Tampereen yliopiston musiikintutkimuksen laitoksen Balkan-projektin hienot yhtyeet.

Juhlan kunniaksi myös II-kerroksen ravintola on auki ja siellä on mahdollista seurata alakerran konserttia screenilta.

Juhlaklubin päättää JAMIT, joissa kaikilla on mahdollisuus päästä soittamaan, oli soittotaito sitten parempi tai huonompi!

Pääsymaksu on 7 euroa.

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA!

PUHTI
Anne-Mari Kivimäki - haitari ja laulu
Reetta-Kaisa Pirhonen - tanssi ja laulu

Puhti - kahden naisen voimailuryhmä vailla vertaa Puhti on ainutlaatuinen kahden naisen kansanmusiikki- ja tanssiduo, jonka lähtökohtana on karjalaisuus. Musiikin maisteri Anne-Mari Kivimäki soittaa haitaria, koreografi Reetta-Kaisa Pirhonen tanssii ja lisäksi molemmat laulavat. Puhti on hullun koheltavaa, välillä herkistyvää, iloista ja paatoksellista tanssijan ja muusikon yhteistyötä Vuonna 2001 harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen aloitteesta perustettu duo on saanut uusimmalla koreografi Johanna Keinäsen ohjaamalla teoksella "Kantelehenkilö" runsaasti huomiota mm. mediassa: "Pirhosen ja Kivimäen Puhti on kertakaikkisen osuva kokonaisuus huumoria, taitavaa kansanperinnettä, naisasiaa ja hyvällä maulla maustettua sukupuolisuutta, Nämä naiset ohittavat kevyesti tunnetut koomikot ja saavat varmasti kansantanssista piittaamattomankin yleisön ulvomaan naurusta" --Merja Koskiniemi, Aamulehti. "Puhtissa todellakin on jotain demonisen päällekäyvää, sillä tavalla puoleensa vetävästi. Älkää missatko." --Tero Hautamäki, Ilkka.

HALOGEENI
Anne-Mari Hanhisalo - harmooni, laulu
Matti Hakamäki - mandoliini, laulu
Juha Virtanen - 2- ja 1-riviset haitarit

Halogeeni on kolmihenkinen kansanmusiikkiyhtye Kokkolasta. Tämän silmiähäikäisevän trion ohjelmisto koostuu perinteisistä sekä yhtyeen omista pelimannihenkisistä kappaleista. Halogeeni yhdistelee soitossaan sulavasti niin rempseitä polkkia, haikeita hamboja kuin vanhoja riemastuttavia rekilaulujakin. Sielun Halogeenin soinnille antaa Juha Virtasen jäntevä ja kaunopuheinen vähärivishaitarismi. Harmoonia orkesterissa soittaa Anne-Mari Hanhisalo ja mandoliinia Matti Hakamäki, jotka vastaavat myös yhtyeen varsin omalaatuisella huumorilla höystetyistä laulelmista.