Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 22.3.2012 Ampron prunni, Kolja

Maaliskuun Rahvaanmusiikin illassa esiintyvät AMPRON PRUNNI ja KOLJA. Ei tanssitupaa, soitto alkaa klo 21. Liput 7 euroa / opiskelijat 5 euroa. Tervetuloa!


AMPRON PRUNNI

Ampron Prunni on Arto Järvelän, Risto Hotakaisen ja Timo Valon muodostama trio. Sen tavoitteena on kehittää Kaustisen rikkaita kansanmusiikkiperinteitä edelleen. Kaikki trion soittajat ovat Suomessa tunnettuja ja arvostettuja ja heillä on laaja tuntemus Kaustisen alueen soittotyylistä ja musiikkiperinteistä, jota he kuulivat ja oppivat jo nuoruudessaan. Ryhmän jäsenillä on syvä yhteys Kaustisen musiikkiin, joka on samanlaista kuin se, jota heidän esi-isänsä soittivat jopa 4-6 sukupolvea sitten. Arto Järvelän isä ja isoisä olivat molemmat Mestaripelimanneja, kuten myöskin Risto Hotakaisen isä ja Timo Valon setä. Arto Järvelän esivanhemmat olivat muusikoita jo 1700-luvulla.

Ampron Prunni käyttää viulujen lisäksi myös avainviulua, mandoliinia ja urkuharmoonia. Risto Hotakainen ja Timo Valo alkoivat soittaa yhdessä vuonna 1971, ja kaikki kolme olivat kansanmusiikkiryhmä Tallarin ensimmäisten jäsenten joukossa vuonna 1986. Tallarin ohella Risto Hotakainen ja Timo Valo myös opettavat ja viimemainittu lisäksi säveltää ja sovittaa. Arto Järvelä on soittanut, säveltänyt ja sovittanut monessa yhteydessä, kuten JPP, Kimmo Pohjonen, Helsinki mandoliners, Maria Kalaniemi, Timo Alakotila, Erik Hokkanen (Texas) ja Eric ja Kip Peltoniemi (Minnesota). Ampron Prunnin ohjelmistoon sisältyy myöskin Otto Hotakaisen ja Konsta Jylhän sävellyksiä. Yhtye on kiertänyt laajalti vuodesta 1990, mm. Yhdysvalloissa, missä sen jäsenet ovat myös tutkineet Suomesta Pohjois-Amerikkaan muuttaneiden siirtolaisten kulttuuriperinteitä. Siirtolaisissa on ollut myös ryhmän jäsenten omia sukulaisia.

Ampron Prunni tarkoittaa Ambrosiuksen lähdettä. Prunni on suomalainen väännös ruotsinkielisestä sanasta "brunn". Ampro / Ambrosius Valo oli Timon isoisä. Yhtyeen nimi tarkoittaa symbolisesti veden ottamista Kaustisen viuluperinteistä.

Arto Järvelä: avainviulu, viulu
Risto Hotakainen: viulu, mandoliini
Timo Valo: harmooni
KOLJA

Kolja on Kimmo Ojalan (laulu ja kitara) ja Riku Kettusen (kitarat, mandoliini ja laulu) muodostama poppia ja folk rockia esittävä duo. Kaverukset säveltävät, sanoittavat ja sovittavat musiikkinsa enimmäkseen itse.

Kimmo Ojala: laulu, kitara
Riku Kettunen: laulu, kitara, mandoliini