Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


su 18.3.2012 Väsen, Le Vent Du Nord

Tampere-talon pienessä salissa klo 19 alkavassa konsertissa kuullaan huippukansanmusiikkia maailmalta, kun lavalle astuvat ruotsalainen VÄSEN ja kanadalainen LE VENT DU NORD. Liput Tampere-talon lipputoimistosta: alk. 29€ / opiskelijat 24€, työttömät konserttipäivänä 15€. Tervetuloa!

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Tampere-talon kanssa.
www.tampere-talo.fi/vasen

Ennen konserttia järjestetään maksuton Rahvaan musiikin seminaari Tampere-talon Studiossa klo 12-16. Lue lisää >


VÄSEN

Väsenin Olov Johansson ja Mikael Marin aloittivat yhteissoiton jo teini-iässä, ja omaksuivat ruotsalaisen kansanmusiikin perinnetiedon vanhemmilta soittokavereiltaan. Näin heistä muodostui linkki elävän ruotsalaisen kansanmusiikin ketjuun, johon vuonna 1989 yhteisen jamituokion seurauksena liittyi myös Roger Tallroth. Duona Olov ja Mikael soittivat peruskansanmusiikkia, mutta Rogerin kitarointi toi musiikkiin ihan uuden säväyksen ja yhtyeelle myös paljon uusia kuulijoita. Suosion kasvaessa lisääntyi myös maine ulkomailla. Vuonna 1994 Väsen sai kutsun yhteistyöhön ruotsalaisen rockmuusikon Mats Westerin kanssa. Nordman-projektissa Westerin rock-henkiset sävellykset ja sanoitukset saivat lisäväriä Väsenin sovituksista ja soitosta. Tällä kiertueella Väsenin muusikot kohtasivat rumpali AndrĂ© Ferrarin, joka yhä esiintyy yhtyeen kvartettikokoonpanossa. Pohjoismaiden lisäksi Väsen on esiintynyt Italiassa, Ranskassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Yhtyeen tuorein levy ilmestyi 2009.

Olov Johansson, avainviulu
Mikael Marin, alttoviulu
Roger Tallroth, 12-kielinen kitara

www.vasen.se
LE VENT DU NORD

Kanadan Quebecistä kotoisin oleva Le Vent du Nord nousi heti uransa alussa ainutlaatuiseen suosioon. Maansa tunnetuimpiin kansanmusiikkiryhmiin kuuluva, kansainvälisestikin erittäin tunnettu yhtye on saanut lukuisia alansa tunnustuksia, mm. kahdesti Juno-palkinnon. Multi-instrumentalistien kvartetti esittää niin perinteistä folk-ohjelmistoa kuin uusiakin sävellyksiä. Lavalla nämä iloiset ystävykset nauttivat soitostaan niin että musiikki sekä koskettaa että liikuttaa yleisöä.

Simon Beaudry, laulu, bouzouki, kitara
Nicolas Boulerice, laulu, sähköinen kampiliira, piano, harmonikka
Réjean Brunet, basso, harmonikka, munniharppu, piano, laulu
Olivier Demers, viulu, kitara, mandoliini, laulu

www.leventdunord.com