Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 10.3.2016 ENKEL, Haka

Maaliskuun klubin luomutarjoilut hoitaa hehkeiden pelimanninaisten bändi ENKEL (klo 21), jonka rehellinen ja rehevä saundi kumpuaa pelimanniperinteen juurilta. Illan päättää aina yhtä raikas ja omaleimainen HAKA (klo 22). Jo kymmenen vuoden ikään ehtineen sydänpohjalaisen yhtyeen kotiseuturakkaus ja esiintymisen vapaus riemastuttavat yleisöä vuodesta toiseen. Klubin aikana voi pohtia ketkä pelimannit viihtyvätkään lavalla koko illan.

Soittimet ja laulumieli mukaan, sillä ennen klubin alkua jamitellaan kansanmusiikin hengessä klo 20 alkaen!

Rahvaanmusiikin ilta torstaina 10.3. ravintola Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere) klo 21 (lipunmyynti klo 20.30). Liput 10/5€.


ENKEL

ENKEL on luomufolk-yhtye, joka nostaa hittikappaleita vuosisadan takaa nykykansan kuultavaksi. ENKELin 90-luvulla kasvaneiden naispelimannien musiikki on vaikuttunut yhtä lailla ajasta, jossa se on elänyt että ajasta, jossa sen tekijät elävät nyt. ENKELin musiikki on akustista, luonnonmukaista ja tuoretta, vaikka sen siemenen kylvivät pelimannit maahan jo satoja vuosia sitten.

ENKEL sai alkunsa spontaaneissa jameissa Porton lentokentällä vuonna 2013. Yhdessä soittaminen oli niin mukavaa, että pian puhuttiin jo ”maailman parhaan kiertuebändin” perustamisesta. Tämä kunnianhimoinen nimitys on käytössä edelleen, sillä siinä kiteytyy kaikki olennainen: yhteiset tavoitteet asetetaan korkealle ja niitä kohti pyritään töitä tehden ja hauskaa pitäen. ENKELin muusikot haluavat tuoda esiin suomalaisen kansanperinteen kiinnostavia yksityiskohtia, tanssittaa, liikuttaa, vaikuttaa ja ennen kaikkea soittaa musiikkiaan monenlaisille kuulijoille.

ENKEL julkaisi debyyttialbuminsa tammikuussa 2016 ja valittiin Folklandian 2016 showcase-sarjaan seuraavalla valitsijaraadin palautteella: ”ENKEL nousi esiin joukosta monellakin tasolla ja monella ominaisuudella – omaperäisyydellä, vahvalla yhteissoitolla, mielettömällä muusikkoudella ja bändimeiningillä, hervottomilla videoilla, ammattimaisilla promomateriaaleilla ja hakemuksesta näkyvllä tavoitteellisuudella. Soisin tälle nelikolle pitkän ja menestyksekkään uran.”

Leija Lautamaja – 2,5-rivinen haitari, laulu
Miia Palomäki – 2,5-rivinen haitari, laulu
Maija Pokela – 15-kielinen kantele, laulu
Iida Savolainen – alttoviulu, laulu

www.enkelband.com
HAKA

Haka on viiden nuoren muusikon muodostama eteläpohjalainen pelimanniyhtye, jonka esitysten raikkaudesta ja voimasta on helppo yllättyä aina uudelleen; nuorten itsenäinen ote ja aktiivinen osanotto korostavat vahvaa läsnäoloa. Haka tekee suuren vaikutuksen kokonaisvaltaisella, vapautuneella ja taitavalla musisoinnillaan ja saa kuulijan pysähtymään, herkistymään ja nauramaan.

Hakassa kiteytyvät myös suomalaisen kansanmusiikkikulttuurin parhaat ominaisuudet: syvältä tuleva ilmaisu, luonteva ammattitaito ja rakkaus musiikkiin sen monissa muodoissa. Nämä ominaisuudet tekevät siitä ainutlaatuisen ilmiön, joka esimerkillään innostaa siirtämään koko pelimanniperinnettä nykypäivään. Hakan musiikissa kuuluvat vahvasti suuret tunteet, eteläpohjalainen kotiseuturakkaus, nuorten muusikoiden elämä ja kokemukset sekä ystävyys.

Vuonna 2015 Haka juhlii kymmenvuotista uraansa, jonka aikana on saavutettu useita meriittejä. Haka on mm. Pelimanniyhtyeiden Suomenmestari vuodelta 2010, Vuoden Speliyhtye 2009 ja ollut edustamassa Suomea Pohjoismaisissa pelimannimestaruuskisoissa vuonna 2009. Vuonna 2008 Haka valittiin Kaustinen Folk Music Festivalin Vuoden Yhtyeeksi. Hakan ensimmäinen albumi [haka] ilmestyi syksyllä 2007 ja toinen, Komeiden miesten lauluja, heinäkuussa 2011.

Eeva-Liisa Kotamäki - laulu
Lauri Kotamäki - mandoliini, laulu
Leija Lautamaja - harmooni, laulu
Miia Palomäki - viulu, 2,5-rivinen haitari, laulu
Sampsa Kujala - kontrabasso, laulu

www.hakamusiikki.com