Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 20.3.2014 5/5, Vonkale

Maaliskuun Rahvaanmusiikin illassa viihdyttävät kahden kipakan suomalaisnaisen kokoonpano VONKALE ja pohjalais-punaniskainen 5/5! Luvassa on siis ralleja ja lavatanssimeininkiä! Ilta alkaa klo 20.30 tanssituvalla, lipunmyynti 20.30, bändit klo 21.30. Liput 10/5 euroa, tervetuloa!


VONKALE

Ilona Korhosen ja Pauliina Syrjälän väkivahva hurlumhei-duo on tehnyt paluun seitsemän vuoden tauon jälkeen! Vonkale on rehellinen mutta rehentelemätön duo, joka kanteleensoiton ja laulun voimalla piirtää kuvan suomalaisen naisen elämän mustavalkoelokuvasta juhannustansseineen, jalkarätteineen ja äkkipakkasineen – ukkoväkeä unohtamatta. Vonkale esittää pääosin Ilona Korhosen lauluja, mutta sekaan eksyy aina jokunen tradibiisikin.

Ilona Korhonen – laulu
Pauliina Syrjälä – kanteleet

5/5

Kun esittelytekstissä mainitaan että musiikissa kuuluu niin etelä kuin länsikin, nälkäinen yleisön edustaja ajattelee niiden välissä olevaa lounasta. Huti! Lounais-Suomeen aiheemme yhdistää ainoastaan 2012 Koskisfolk-festivaalilla tapahtunut spontaani jamitilanne, josta hedelmöittyi ja ajan saatossa kasvoi kansanmusiikkiyhtye 5/5.

Upouusi sekapohjalainen bändi kurkistaa kutsuvasti Suomineidon helman alta, houkutellen sinne seurakseen Ameriikan syvän etelän kurttuisat blues-ukot ja siniruohoa sirpillään huitovat appalakkipäiset emännät. Vuorossa on uudet jamit. Lännen kultaraitilla helma heilahtaa.

Kiirehdi iloitsemaan oi kuulija, kukaan meistä ei nuorene. Ihmiskuntaa yhdistävä tekijä on kurttu - kenellä ennemmin, kenellä myöhemmin. Eteläpohojalaasen lakeuren sointi kiirii valtameren taa ja takaisin. Turhaan ei neito nuori (incognito) ole luonnehtinut yhtyettä lausuen - musiikkia heinänkorsi suussa ja taivas pään päällä, tekee mieli heiluttaa tissejä hanurin tahtiin!

(Teksti: Ville Kangas)

Arttu Mäkelä - fingerstyle- ja komppikitara
Lauri Kotamäki - 2-rivinen haitari
Tapio Miettinen - mandoliini
Sampsa Kujala – kontrabasso
Miia Palomäki - viulu