Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 25.3.2010 Maaliskuun makiat

Maaliskuun Rahvaanmusiikin illassa loistavat Kansanmusiikkiliiton kiertuebändi HIITE sekä TEATONES. Ilta alkaa tanssija-koreografi TIMO SAAREN tanssituvalla klo 20. Liput 7 euroa / opiskelijat 5 euroa. Tervetuloa!


HIITE

Hiite on vuonna 2006 perustettu kansanmusiikkiyhtye, jonka ohjelmisto pohjautuu suomalais-ugrilaisten kansojen perinteeseen. Yhtyeen musiikkia on luonnehdittu minimalistiseksi mutta sävyiltään rikkaaksi ja monipuoliseksi. Hiite koostuu neljästä kansanmuusikosta, joiden soittimina ovat jouhikko, kantele, munniharppu sekä erilaiset puhaltimet. Yhtye esittää perinteisiä, pääosin arkistonauhoilta poimittuja lauluja ja soitteita. Äänimaisemat ulottuvat kotoisasta Karjalasta aina Siperian pohjoisille tundrille saakka.

Hiite pyrkii ymmärtämään ja toteuttamaan arkaaisen musiikin lainalaisuuksia. Soittoon ja lauluun kuuluu myös kulloinkin kyseessä olevaan musiikkikulttuuriin perehtyminen. Perinteestä löydettyjä elementtejä toisaalta vaalitaan pieteetillä, mutta toisaalta yhdistellään ja sovelletaan rohkeasti. Ohjenuorana yhtyeellä on enemmänkin muinaismusiikin hengen kuin kirjaimen toteuttaminen, mikä mahdollistaakin myös uuden "arkaaisen" musiikin säveltämisen. Hiitteen ohjelmistosta löytyy kappaleita mm. Suomesta, Karjalasta, Inkeristä ja Virosta.

Anne-Mari Hakamäki - laulu, jouhikko
Matti Hakamäki - laulu, kantele
Kirsi Ojala - laulu, puusari, härjedalspipa, mänkeri, tenorinokkahuilu, jouhikko, puukalistimet
Sanne Tschirpke - laulu, härjedalspipa, paimensoittu, tenorinokkahuilu, low D whistle, munniharppu, lehmänkellot

www.hiite.fi
TEATONES

Teatones on tamperelainen folk-poppia soittava kuusihenkinen yhtye, joka on perustettu vuonna 2008. Musiikki pohjautuu yhtyeen keulahahmo Tiina Koskisen haaveileviin melodioihin ja tarinoihin, jotka saavat lopullisen iholle tarttuvan muotonsa yhtyeen yhteisessä sovituksessa. Yhtyeen musiikkia on luonnehdittu pieneen avaruuteen luottavaksi haikeuden maalailuksi. Varsinaisten jäsenten lisäksi keikalla sointia täydentää klarinetisti.

Tiina Koskinen - laulu, akustinen kitara
Anna Heikkilä - koskettimet, taustalaulu
Santtu Kuivamäki - basso
Emmi Perttola - 15-kielinen sähkökantele, 5-kielinen kantele
Mikko Suniala - cajon
Juhani Tiainen - kitara
Panu Ukkonen - klarinetti, bassoklarinetti

www.myspace.com/teatones