Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 27.3.2008 Juurilla

Maaliskuun Rahvaanmusiikin illassa kuullaan vahvaa polyfonista mieslaulua, tulevaa puhallinsoitinten tohtoria sekä uutta, taitavaa roots-vaikutteista folkkia. Esiintymässä ovat ÄIJÄ, KRISTIINA ILMONEN sekä BAND'O.

Musiikki alkaa klo 21, sisäänpääsy 7 euroa. Tervetuloa!

Huom. Tällä kerralla ei tanssitupaa.

ÄIJÄ

Äijä on neljän miehen muodostama lauluyhtye, jonka intiimi sointi hakee vertaistaan. Lauluja on kerätty Suomen ohella ympäri maailmaa; kenttäretkiltä ja arkistoista, mutta niitä ovat säveltäneet myös yhtyeen jäsenet itse. Äijän vivahteikas laulusto karttuu ja muokkautuu alati. He eivät kaihda kokeellisempiakaan ilmaisumuotoja ja täyttävät äänellään isonkin tilan.

Kvartetin ensimmäinen albumi Jet Black on juuri ilmestynyt.

PEKKO KÄPPI: laulu
EERO TURKKA: laulu
TAITO HOFFRÉN: laulu
GIRILAL BAARS: laulu

www.girilal.com/aija
www.myspace.com/aijasongs
KRISTIINA ILMONEN

Kristiina Ilmonen on ammattikansanmuusikko ja puhallinsoittaja, joka tekee parhaillaan taiteellista tohtorintutkintoaan musiikin ja näyttämötaiteen tutkijakoulussa. Tutkijakoulu on Suomen Akatemian ja Opetusministeriön rahoittama seitsemän yliopiston yhteistyöverkosto, johon kuuluvat mm. Sibelius-Akatemia ja Tampereen yliopisto.

Kristiina Ilmonen on esiintynyt ja levyttänyt viime vuosina Anna-Kaisa Liedes & Utua -yhtyeen sekä Minna Padilla & The Helsinki Koto Ensemblen kanssa. Ilmonen taitaa puhaltimien lisäksi erityisesti laulun ja lyömäsoittimet.


BAND'O
Bando   

Nykyisessä kokoonpanossaan Band'o on nelihenkinen folk-yhtye, jonka rungon muodostavat sisarukset Jemina ja Selina Sillanpää. Tytöt aloittivat levytys- ja esiintymisuransa lastenlauluilla jo 90-luvun alkupuolella, mutta ovat nyt musiikkiteatteriopintojensa loppuvaiheessa olevia parikymppisiä laulajia, viulisteja ja lauluntekijöitä. Jemina laulaa ja soittaa viulua ja alttoviulua ja opiskelee neljättä vuotta teatterikorkeakoulussa. Nuorempi sisar Selina laulaa, soittaa viulua, mandoliinia, kitaraa ja huilua ja saa tänä keväänä päätökseen opintonsa Lahden ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalla.

Seppo Sillanpää, sisarusten isä ja tunnettu folkmuusikko jo 70-luvun alkuvuosilta lähtien, soittaa Band'ossa kitaraa ja clawhammer-banjoa. Uusin jäsen on kontrabasisti Oskari Hannula, Haapaveden folk-festivaalien mukana kasvanut nuori muusikko on lisäopiskelujensa vuoksi virkavapaalla Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin kontrabasson äänenjohtajan toimestaan.

Band'o viimeistelee parhaillaan toukokuussa ilmestyvää kolmatta albumiaan. 'Huu'-albumi koostuu Sillanpään sisarusten uusista suomen- ja englanninkielisistä lauluista ja se on uuden kokoonpanon myötä jousisoitinvoittoisempi ja hiukan etnohenkisempi kuin aiemmat vuonna 2003 ja 2006 ilmestyneet CD-levyt 'Band'o' ja 'Away'.

Bando

JEMINA SILLANPÄÄ: viulu, alttoviulu, laulu
SELINA SILLANPÄÄ: viulu, mandoliini, kitara, huilu, laulu
SEPPO SILLANPÄÄ: kitara, banjo
OSKARI HANNULA: kontrabasso

www.sillanpaa.info
www.myspace.com/sillanpaas