Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 Rahvaan laulu
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 15.2.2018 Miehemme hiidellä, Maija Kauhanen

Torstaina 15.2. Telakka sädehtii valovoimassa ja kansainvälisestikin tunnustetuissa artisteissa. Illan aloittaa näyttämöllinen leikki muusikko Antti Paalasen ja näyttelijä Jarkko Lahden kesken, unenomaiset ikiaikaiset reivit, joihin meidät johdattavat Miehemme Hiidellä. Illan päätteeksi lavan valloittaa juuri Etno-Emman pokannut, Etnogaalan Vuoden tulokkaana palkittu sekä Kritiikin kannuksillakin viime keväänä potkaistu Maija Kauhanen huikealla ja koskettavalla sooloesityksellään, jossa soivat kanteleet, perkussiot, bassorumpu ja lauluääni, kaikki samaan aikaan!

Rahvaanmusiikin kerho Kulttuuritalo Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere)
to 15.2. klo 21.00
liput 10/5€

20.30 lipunmyynti
21.00 Miehemme Hiidellä
22.00 Maija Kauhanen

Jamit tuttuun tapaan klo 19-20.30 Kulttuurikeskus Uululla (Erkkilänkatu 11 C, 4.krs) Heini Saari-Korpelan johdolla!
MAIJA KAUHANEN

Maija Kauhanen on valovoimainen ja karismaattinen artisti, jonka ura on kansainvälisessä nosteessa. Tämä monipuolinen multi-instrumentalisti, laulaja, säveltäjä, sanoittaja, sovittaja sekä tuottaja tunnetaan ennakkoluulottomana ja heittäytyvänä muusikkona, jolla on taito koskettaa kuulijaansa genrestä riippumatta.

Maijan intohimona ovat polyrytmit sekä soittaminen ja laulaminen samanaikaisesti. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa ‘Raivopyörä’ julkaistiin keväällä 2017 Suomessa, Keski-Euroopassa sekä Iso-Britanniassa saksalaisen Nordic Notes -levy-yhtiön toimesta ja se on kerännyt arvioita niin Suomessa kuin ulkomailla. Suomen Arvostelijain liitto myönsi vuonna 2017 Maijalle ja Raivopyörä-albumille arvostetun ´Kritiikin kannukset´ -palkinnon "tunnustuksena parhaasta vuoden aikana tapahtuneesta taiteellisesta läpimurrosta tai siihen verrattavasta suorituksesta". Maija palkittiin marraskuussa Etnogaalassa Vuoden tulokkaana ja helmikuussa 2018 Emma-gaalassa Etno-Emmalla.

Sekä soolona että mm. yhtyeissä Mari Kalkun & Runorun, Okra Playgroud, Rönsy sekä Folk´Avant vaikuttavan Kauhasen erikoistumisalue on harvinainen Saarijärven kantele ja sen miltei hävinnyt soittotyyli, jossa kanteletta soitetaan puutikulla/puisella plektralla. Hän on kehittänyt täysin uusia soittotekniikoita tälle soittimelle sekä kehittää uusia soittimia tiiviisti kanteleenrakentajan ja isänsä Kari Kauhasen kanssa.

www.maijakauhanen.com
facebook.com/maijakauhanenmusic

MIEHEMME HIIDELLÄ

Miehemme Hiidellä on näyttelijän ja muusikon yhteinen näyttämöllinen leikki, jaettu uni ikiaikaisesta juhlasta. Rakkauden, halujen, toiveiden, pelkojen ja muistojen kudelma. Kuin elämä itse – todellinen, mutta taru.

Hiisi on itämeren suomalaisten kansojen pyhä kultti- ja uhripaikka, pyhä lehto. Miehemme Hiidellä -teoksen tekstit ovat muun muassa Nils-Aslak Valkeapäältä, Ari-Pekka Lahdelta, Henrik Ibseniltä sekä esi-isiltä ja äideiltä kansanrunouden muodossa.

Näyttelijä Jarkko Lahden ja muusikko Antti Paalasen yhteistyö alkoi Seinäjoen kaupunginteatterissa vuonna 2013 Riko Saatsen ohjaamassa näytelmässä Mies Maailman huipulta – Peer Gynt, jossa Lahti oli pääroolissa ja Paalanen muusikkona. Jarkko Lahti työskentelee freelance-näyttelijänä mm. Ruska Ensemblessä, jolta Suomen kansallisteatteri on tilannut näytelmätrilogian arktisista aiheista. Lahti oli pääroolissa Juho Kuosmasen ohjaamassa elokuvassa Hymyilevä mies, joka palkittiin Cannesin elokuvajuhlilla Un Certain Regard -esityssarjan pääpalkinnolla.

Antti Paalasen hurjan musiikin välineinä ovat suomalaisesta kansanmusiikista tutut vähäriviset hanurit. Paalanen on ollut ehdolla viimeisimmän sooloalbuminsa Meluta teoksilla vuoden 2015 Teosto-palkinnon saajaksi sekä vuoden 2016 Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi.

www.anttipaalanen.com
www.ruskaensemble.fi