Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 16.2.2017 Alina & Ilkka, Arto & Antti Järvelä

Rahvaanmusiikin kerhon 18:nnen toimintavuoden toinen klubi on paitsi duojen, myös Järvelöiden juhlaa! Telakan alalauteille näet loikkaa kaikenkaikkiaan kolme eri Järvelää ja yksi Ilkka Heinonen, jonka läsnäolo lienee täysin kohtuullista tilanteen tasoitusta. A & I taiteilevat pelimannisoundin ja barokin välillä, kun taas A & A satsaavat kaustislaisempaan lähestymistapaan.

HUOM: Telakan yläkerran teatteriesityksen takia klubi pääsee alkamaan vasta klo 21.30 jälkeen!

21.00 - lipunmyynti
21.30 - Alina & Ilkka
22.30 - Arto & Antti Järvelä

ALINA & ILKKA

Vuoden 2016 Konsta Jylhä -kilpailun hopeamitalistit Alina ja Ilkka (Alina Järvelä ja Ilkka Heinonen) tuovat nautittavaksi ainutlaatuista musiikkia barokkiviulun ja G-violonen voimin. Tämän rajojaylittävän duon soitossa yhdistyy soittajien kiinnostus sekä kansanmusiikkiin että barokin ajan musiikkiin, jota ryydittää avomielisyys ja yli vuosikymmenen kokemus lukemattomista yhtyeistä ja orkestereista.

Alina Järvelä – barokkiviulu
Ilkka Heinonen – G-violone

soundcloud.com/ilkka-heinonen/sets/alina-ja-ilkka/s-aYybv
ARTO & ANTTI JÄRVELÄ

Järvelän serkukset Kaustiselta musisoivat vaihteeksi duona. Suvussa kulkeva musikaalinen virus on Johannes-faarin puolelta kulkeutunut jo hänen isoisänsä Juho Järvelän (1794-1837) pelimanniajoista. Martta-mummun (os. Kentala) puolelta on musikaalisuusgeenejä yhtälailla, suvun ensimmäinen tunnettu pelimanni oli Juho Wirkkala joka sai viiden markan sakon soitettuaan viulullansa tansseja Kaustisella eräänä sunnuntai-iltana 1726.

Kasvaminen perinteisen musiikin keskellä kasvattaa kunnioittamaan perinteitä ja historiaa. Perinteen suuresta sammiosta ammentavat myös Arto ja Antti. Keskiössä on luonnollisesti Pohjanmaa ja sen lukuisien mestaripelimannien musiikki joka on ollut käytössä tanssi- ja hääseremonioissa aina näihin päiviin asti. Duon versiot Arton sävellyksistä ovat luontaista jatkumoa tämän päivän kansanmusiikkiin. Serkusten esiintymismatkat ja jamittelut ulkomailla ovat maustaneet musiikkia mutta kuultavissa on selvästi heidän juurensa Järvelän kylän perinteikkäässä musiikissa.

Arto ja Antti ovat tuttuja nimiä lukuisista yhtyeistään ja serkukset ovat myös kysyttyjä suomalaisen perinteen opettajia ulkomailla. Arton yhtyeitä ovat mm. JPP, Nordik Tree, Pinnin Pojat, Maria Kalaniemi, Erik Hokkanen & Lumisudet ja Arto esiintyy paljon myös soolona. Antti tunnetaan yhtyeistänsä Frigg, JPP, Baltic Crossing, Troka ja Kings of Polka.

www.youtube.com/watch?v=rCxLtmmB-9Q
www.facebook.com/artoandantti/