Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 11.2.2016 Ruumiinmullat, Hohka

Sooloklubin herkät ja vaikuttavat sävelet ovat tuskin vielä sydämistä hiipuneet kuulumattomiin, kun jo seuraava ilta kopistelee jäisellä kuistilla lumia kengistään. Hyytävillä kalmanhajuisilla lauluillaan nousevat Ruumiinmullat (klo 21) lavalle kuulijoitaan pelottelemaan, mutta jottei kalma jäisi hyisenä luihin hytisemään, lämpöä ja riemua iltaan tuo Hohkan (klo 22) juureva ja nautinnollinen meno!

Ja jamittelu jatkukoon! Ennen illan esiintyjiä klo 20 alkaen taas kaikki pelein tai ilman, riehaantukoot sydämenne ja sormenne, äänihuulennekin polskaamaan, polkkaamaan tai vaikka balladia lurittelemaan!

Rahvaanmusiikin ilta torstaina 11.2. ravintola Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere) klo 21 (lipunmyynti klo 20.30). Liput 10/5€.


RUUMIINMULLAT

Ruumiinmullat (Poutanen-Rajakangas-Turkka) on kolmen naisen yhtye, joka hoitaa kansan kuolemanpelkoa ns. homeopaattisesti, eli pelottelemalla lisää kalmankäryisten laulujensa myötä.

Olemme koonneet konsertillisen kaamoslauluja, joissa kerrotaan vanhoja suomalaisia kauhutarinoita. Näitä tarinoita on kerrottu pimeinä syys- ja talviöinä kuiskaten ja selkäpiit karmien. Jokin näissä tarinoissa vain puree ja hytkyttää. Yleisö on yleensä ensin hiiren hiljaa ja laulujen loputtua hihkuu ja ulvoo!

Kuu paistaa heliää,
kuollut ajaa keviää.
Etkös, elävä pelkää?

Muusikot:
Kalma-Blondi (Petra Poutanen-Hurme) - laulu, kantele
Huutolaispoika (Hanna Rajakangas) - laulu
Amanuenssi Mama Kaber (Tellu Turkka) - laulu, morharppu, udu

telluturkka.fi/?page_id=13 (Ruumiinmullat)
HOHKA

Vuonna 2006 perustettu Hohka on esiintynyt laajalti erilaisissa ympäristöissä intiimeistä klubitunnelmista festivaaliareenoille, suurista konserttisaleista raitiovaunuun. Yhtyeen tavaramerkkinä on sen live-esiintymiset, jotka ovat täynnä lämpöä, riemua ja huumoria. Marraskuussa 2011 Hohka voitti Pohjoismaiden kansanmusiikkimestaruuden yhtyekategoriassa. Yhtyeen samoihin aikoihin julkaistu esikoislevy Puutarhautuminen sai lämpimän vastaanoton.

Tarttuvat melodiat ja vankka perinteen tuntemus yhdistyvät Hohkan musiikissa spontaanin luomisen iloon ja puhtaaseen soittamisen nautintoon. Kesästä 2015 lähtien nyt viisihenkisessä Hohkassa ovat soineet myös perkussiot. Toukokuussa 2015 julkaistiin uusi albumi mailla/halmeilla, joka esittelee uusia tuoreita sävelmiä hypnoottisessa ja juurevassa hengessä.

Meriheini Luoto - viulu, avainviulu
Valtteri Lehto - kantele, kitara
Veikko Muikku - haitari
Enne Purovaara - basso
Minna Koskenlahti - perkussiot

hohka.net
soundcloud.com/hohka