Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 19.2.2015 Sähköpaimen, Inariveljet

Helmikuun Rahvaanmusiikin illassa sukelletaan arkaaisen musiikin syvyyksiin kahden eri bändin voimin. Sähköpaimen sämplää vanhojen sävelmien sekaan konemusiikin estetiikkaa. Inariveljet esittää suoraa ja rehellistä mieslaulua mystisessä progehengessä. Tämä on koettava livenä! Soitto alkaa klo 21.00, lipunmyynti puoli tuntia aikaisemmin. Liput 10 / 5 e. Tervetuloa!


SÄHKÖPAIMEN

Sähköpaimen esittää arkaaista konemusiikkia karjalaisen ja inkeriläisen perinnemusiikin, improvisaation, liveluuppauksen ja efektoinnin, konebiittien ja äänimaisemoinnin keinoin. Arkaainen musiikki ja konemusiikki ovat erilaisuudestaan huolimatta sielunveljiä – molempia yhdistää pitkä estetiikka, minimalismi ja jatkuva muuntelu. Niiden juotoskohta on Sähköpaimen! Sähköpaimenen soundit leikittelevät ajatuksella miltä kuulostaisi konemusiikki, joka ei pohjaudukaan mustaan rytmimusiikkiin vaan karjalaiseen kantele- ja jouhikkoperinteeseen. Mitä jos suistamolaisissa illatsuissa vuonna 1864 olisi ollut käytössä läppäri ja sekvensseri?

Sähköpaimen julkaisi ensilevynsä Niitto Korkeasaaren vanhassa Karhulinnassa 12.9.2014.

Eero Grundström – konemusisointi
Amanda Kauranne – laulu, munniharppu, luuppaus
Kirsi Ojala – puhaltimet, munniharppu, laulu

soundcloud.com/sahkopaimen-1
sahkopaimen.net
INARIVELJET

Mystinen Inariveljet esittää hypnoottisia kansanlauluja Joose Keskitalon ja Arwi Lindin luotsaamana.

"Kolmas maailmanpalo paloi loppuun, mutta karjalainen klisee, jota slaavilaiseksi melankoliaksikin kutsutaan, säilyi. Joose Keskitalo, Arwi Lind, Mikko Kankaanpää ja Petri Alanko tuovat mieleen inkeriläisen hautajaissaattueen: nämä ovat pieniä suuria lauluja rajan molemmilta puolin. Ne kuulostavat hirsiarkun pohjalta löydetyiltä, haalistuneilta mustavalkopotreteilta, joissa vilisevien kukkahuivien ja sarkahousujen sekaan on päätynyt muutama kaukomaiden matkamuisto. "Autenttista", saattaisi joku sanoa." –Mikael Mattila

Petri Alanko
Mikko Kankaanpää
Joose Keskitalo
Arwi Lind