Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 13.2.2014 Ostrobothnian Noise Orchestra, Karuna

Ystävänpäivän aaton Rahvaanmusiikin illassa tunnelmaa luovat kansanmusiikillis-jatsahtava KARUNA sekä teollista pelimannimusiikkia soittava OSTROBOTHNIAN NOISE ORCHESTRA. Ennen klubia voi likistellä tanssituvassa sottiisin tahtiin. Tanssitupa alkaa klo 20 ja soitto klo 21, paikkana tuttuun tapaan Kulttuuritalo Telakka (Tullikamarin aukio 3, Tampere). Liput 10 / 5 e.

Jos et liittynyt vuoden ensimmäisellä klubilla jäseneksi, toisellakin ehtii vielä! Jäsenet pääsevät klubi-iltoihin puoleen hintaan ja saavat muitakin alennuksia. Jäsenyys maksaa 10 e, ja jäsenlipun voi ostaa heti. Jäsenemme saavat tarjouksia myös muilta tahoilta: Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila keikkailevat 20.2. klo 19 TTT-Klubilla (Hallituskatu 19), jonne rahvislaiset pääsevät puoleen hintaan (norm. 18 e). Tätä varten kannattaa ehdottomasti liittyä!


KARUNA

Karuna on Esko Järvelän, Juha Kujanpään ja Teija Nikun muodostama trio, jonka omintakeisen soundin luo avainviulun, pianon ja harmonikan yhdistelmä. Yhtyeen soitossa on kamarimusiikillista dynamiikkaa, kansanmusiikin rytmiikkaa ja jazzin harmoniaa. Ohjelmisto koostuu pääosin omista sävellyksistä, mutta lisäksi myös perinteisestä suomalaisesta ja ruotsalaisesta kansanmusiikista. Omissa sävellyksissä pohjoismainen kansanmusiikki sekoittuu pilkahduksiin esim. barokkimusiikista, kansallisromantiikasta ja jazzista. Musiikissa on sielukkuutta ja särmää.

Esko Järvelä – nyckelharpa, viulu
Juha Kujanpää – piano, harmooni
Teija Niku – harmonikka

OSTROBOTHNIAN NOISE ORCHESTRA

Ostrobothnian Noise Orchestra (ystävien kesken ONO) on marraskuussa 2012 perustettu löyhä taidekollektiivi. Projektin lähtöajatuksena oli metelimusiikin vajavaisuuden paikkaaminen Kokkolan seudulla ja täten kulttuurillisen hyvinvoinnin edistäminen maakunnassa. Alussa toiminta keskittyi perustajajäsenten muodostaman ytimen ympärille musiikillisen annin perustuessa studiopohjaiseen vapaaseen improvisaatioon. Myöhemmin mukaan on ilmaantunut tiettyä hallittua rakenteellisuutta ja esille on nostettu tärkeiksi koettuja teemoja kansanmusiikin perinteestä.

ONO:n musiikissa yhdistyvät arkaainen maankuoren liikehdintä, tähteinvälinen ikihiljaisuus, öisten parkkipaikkojen tyhjä tuulen humina ja kaukaisuudessa soiva ilmastointilaitteiden hiljainen hurina, ritualistiset äänikylvyt ja valtamerten kolossaalinen kohina. Matkat mielen multiversumiin sekä muinaisiin pyhättöihin. Sävelmät voi aina hukuttaa äänilohkareiden ja free jazzin alle. Lost – free – katoamisen vapaus. Itsensä vapauttaminen aisteista, onko se kaikkein lopullisin vaihtoehto?

Aku-Pekka Kurjenniemi - rummut
Heidi Kenttälä - laulu, harmooni, lyömät
Ilkka Hänninen - elektroniikka
Johanna Lönngren - viulu
Juho Äijö - basso
Julia Hansson - haitari
Mikael Mattila - kitara, laulu, lyömät
Tiia Vartio - koskettimet
Tuija Puurunen - baritonitorvi