Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 21.2. Faarao Pirttikangas ja Pekko Käppi, Kuunkuiskaajat

Helmikuun Rahvaanmusiikin ilta tarjoaa jälleen kerran monipuolisia musiikillisia elämyksiä. Illan aloittaa FAARAO PIRTTIKANKAAN ja PEKKO KÄPIN juurevanrouhea folkblues suomalaisilla virsillä ja kansanlauluilla maustettuna. Toisena esiintyjänä nähdään Euroviisuissakin mainetta niittänyt duo KUUNKUISKAAJAT! Miltä suuret estradit valloittanut duo näyttää Kulttuuritalo Telakan lavalla? Tule ja ota selvää!

Liput 7 / 5 e, lipunmyynti alkaa klo 20.30. Tervetuloa!


FAARAO PIRTTIKANGAS JA PEKKO KÄPPI

Faarao Pirttikangas yhdistää musiikillaan romuluisen deltabluesin, kotoisan kansanmusiikin, itämaiset moodit ja maaniset hautajaismarssit. Faarao, oikealta nimeltään Pekka Pirttikangas, on jo pitkään vaikuttanut savolaisen rytmimusiikin henkeen ja voimaan luotsaamalla Cosmo Jones Beat Machine -yhtyettään sekä soittamalla mm. Astro Can Caravanin riveissä. Helmi Levyjen lokakuussa 2011 julkaisema levy "Faarao Pirttikangas – Kuhmalahden Nubialaiset" on Pirttikankaan pelinavaus kotimaankielisen materiaalin parissa.

Pekko Käppi on jouhikkotaiteilija, joka on aloittanut instrumenttinsa soiton vuonna 1997. Häneltä on ilmestynyt kaksi soololevyä; Jos Ken Pahoin Uneksii (2007) ja Vuonna ´86 (2010). Jälkimmäinen palkittiin vuoden 2010 parhaana kansanmusiikkilevynä.

Pekon ja Faaraon instrumentaatioon kuuluu kaksi laulua, jouhikko, kitara ja rytmistompperi. Repertoaarista löytyy mm. renqvistiläisiä virsiä, 1900-luvun alun gospelblueseja käännösversioina, vanhoja balladeja, amerikansuomalaisia lauluja ja miesten omia sävellyksiä.

Pekka "Faarao" Pirttikangas - laulu ja rytmistompperi
Pekko Käppi - laulu ja jouhikko

www.pekkokappi.com
www.myspace.com/pekkokappi
www.faaraopirttikangas.fi
KUUNKUISKAAJAT
Kuunkuiskaajat   

Tämä kansanmusiikkiyhtye ei esittelyjä kaipaa! Susan Ahon ja Johanna Virtasen (nyk. Hytti) duona aloittama Kuunkuiskaajat kasvoi vuoden 2010 Suomen Euroviisukarsintojen voiton myötä viiden hengen yhtyeeksi. Yhtyeen musiikki on edelleen vahvasti etnisen maustettua "uusiskelmää". Esityksistä, oli sitten kyseessä koko yhtye tai duo, ei vauhtia puutu ja parhaimmillaan Kuunkuiskaajat saavatkin koko kuuntelijajoukkonsa hytkymään hurmiossa musiikkinsa mukana. Rahvaanmusiikin kerhoon Kuunkuiskaajat saapuu duona.

Vaikka Susan Aho ja Johanna Hytti tekevät suuren osan esitettävistä kappaleista itse, niin monessa niistä kuuluu myös huippulahjakkaan Timo Kiiskisen kädenjälki. Uusia kappaleita onkin työn alla koko joukko, sillä Kuunkuiskaajat ovat lähdössä studioon ja uusi pitkäsoitto ilmestyy piakkoin. Uudesta levystä voidaan jo sen verran paljastaa etukäteen, että reipas meno on vahvassa kasvussa.

Susan Aho - haitari, laulu
Johanna Hytti - harmooni, laulu

www.kuunkuiskaajat.fi