Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 16.2.2012 Vidar Skrede Dynamo Band, Ville Kangas ja Puuma

Helmikuun Rahvaanmusiikin illassa esiintyvät VIDAR SKREDE DYNAMO BAND ja VILLE KANGAS JA PUUMA. Ilta alkaa FolkJam®-tanssituvalla klo 20, ensimmäinen esiintyjä aloittaa klo 21. Liput 7 euroa / opiskelijat 5 euroa. Tervetuloa!


VIDAR SKREDE DYNAMO BAND

Vidar Skrede (s.1980) on norjalaissyntyinen multi-instrumentalisti, jonka kansanmuusikkoura alkoi jo teini-iässä. Hänen instrumenttivalikoimaansa kuuluu viulu, hardangerviulu, 6- ja 12-kieliset kitarat ja kreikkalainen bouzouki.

Vidar on valmistunut maisteriksi Master of Nordic Folk Music -koulutusohjelmasta, joka vei hänet opiskelemaan useisiin pohjoismaisiin musiikkioppilaitoksiin kuten Norges Musikkhögskole Oslossa, Sibelius-Akatemia Helsingissä, Carl Nielsen Akatemia Odensessa ja Kungliga Musikhögskolan Tukholmassa.

Vidar Skreden musiikki ponnistaa hänen kotiseutunsa Rogalandin vahvasta kansanmusiikkiperinteestä. Toisaalta Vidarin omat sävellykset edustavat urbaania pohjoismaista uuskansanmusiikkia.

Vidarin säveltämän musiikin esittämiseen on erikoistunut vuonna 2009 perustettu Vidar Skrede Dynamo Band (NO/FI). Hänen muita kokoonpanojaan ovat The Secret Carpet Club (NO/SE), Geitungen (NO), AAMOS (NO/UK), Stimenn (NO/SE), NOMAS (NO/SE/DK/FI), Fant&Fente (NO) ja The Great Norwegian Guitar Quartet (NO). Vidar on yhtyeineen keikkaillut ahkerasti Norjan lisäksi etenkin pohjoismaissa, mutta myös useissa Euroopan maissa.

Vidar Skrede: hardangerviulu
Pilvi Talvitie: harmooni
Jani Kivelä: kitara

VILLE KANGAS JA PUUMA

Ville Kangas on soitellut nuorena kloppina mm. Prusikoukku-yhtyeessä, Järvelän Näppäreissä ja JPP:n junioriosastossa, sekä myöhemmin esim. Ismo Alanko Säätiössä, Jarkko Martikaisen kanssa, pohjoismaisessa Piniartut-Hunters-projektissa, FolkBarokki -triossa, The Next Hot Clubissa, sekä omien yhtyeidensä solistina.

Kangas on toiminut erilaisia musiikkigenrejä edustavien yhtyeiden ja artistien kanssa muusikkona, säveltäjänä, sovittajana ja tuottajana. Kangas soittaa viulua, sekä kieli- ja kosketinsoittimia.

Puuma eli kitaristi Jussi Petäjä on folk/pop-yhtye Captain Cougarin johtaja ja biisintekijä. Hän työskentelee myös useissa muissa yhtyeissä (Aili, Blackbird, Sähkökamari) eri genrejen parissa.

Kangas ja Petäjä ovat aiemmin soittaneet yhdessä mm. etnorock-yhtye Prusikoukun riveissä. Vuonna 2010 kuulivat päivänvalon ensimmäiset duosetit. Nykyohjelmisto koostuu vuosien varrella korvan taakse jääneistä kansanmusiikin ja sitä likeltä liippaavien musiikin lajien parhaimmista sävelistä - lainatuista ja omista, Prusikoukkua unohtamatta.

"Paitsi kerran 2000-luvun alussa soitettiin akustinen ex-tempore -keikka Jyväskylän yliopiston ruokalassa joissain juhlissa. Yleisö piti musiikista valtavasti, lukuunottamatta yhtä herraa, joka tuli keikan jälkeen auliisti kertomaan kuinka hirveän huono esitys oli hänen mielestään ollut. Älkää uskoko häntä!"

Ville Kangas: viulu, syntetisaattori
Jussi Petäjä: akustinen kitara, sähkö- ja baritonikitara

Tanssituvassa FOLKJAM

FolkJam® on uusi, suomalainen tanssiliikuntamuoto, jonka parissa pääset kokemaan tanssin yhteisöllisyyttä ja iloa. Kotimaiseen tanssiin pohjautuva liikuntamuoto on tarkoitettu kaikille ikään ja taitotasoon katsomatta. FolkJam on taatusti erilainen ja monia uusia piirteitä yhdistävä tanssimuoto ryhmäliikunnan monenkirjavassa lajikentässä.

FolkJamissa korostuu liikkeen sisäisen kokemisen merkitys ulkoisen muodon tai ylikorostetun näyttävyyden sijaan. Jokainen jammaaja saa tuntea olonsa kotoisaksi omassa kehossaan, näin ollen laji voi tavoittaa myös liikuntarajoitteisia tai erityisryhmiä.

Suomalaisuus on FolkJamin ylpeydenaihe. Liikemateriaali hyödyntää suomalaista tanssiperinnettä monipuolisesti, tämä mahdollistaa myös kokonaisvaltaisen tanssillisen ja liikunnallisen kehittymisen. Tunnit sisältävät sekä nopeaa ja mukaansatempaavaa menoa että rauhallista tunnelmointia.

Tule mukaan yksin tai kaveriporukalla, paria ei tarvita!

Rahviksen jammailua ohjaa Anna Oja.