Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 11.2.2010 Helmikuun helmet

Rahvaanmusiikin kerhossa Helmikuun Helminä loistavat tamperelainen laululintu MERI TIITOLA, sekä Kansanmusiikkiliiton kiertuebändinä LUNA NOVA! Ilta alkaa tanssija-koreografi TIMO SAAREN tanssituvalla klo 20. LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!


MERI TIITOLA

Paikallisväriä helmikuun Rahvaanmusiikin iltaan tuo tamperelainen Meri Tiitola, joka laulaa ja soittaa harmoonia. Ohjelmisto koostuu erityylisistä suomalaisista kansansävelmistä. Sovitukset ovat hyvin pelkistettyjä ja etualalla ovat laulut ja niiden sanoitukset. Meri Tiitola on valmistunut Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta v. 2003 ja on sen jälkeen toiminut muusikkona ja laulunopettajana.


LUNA NOVA

Luna Novan sävelet maalailevat kauniita ja villejä kuvia, joissa sininen taivas ja syvät vedet soivat musiikkina. Uudet maisemat avautuvat ja muuntuvat musiikin virrassa. Kansanmusiikin ja jazzin raja-aitoja ei enää ole kuultavissa. Lauluääni, viulu ja saksofoni kantavat melodiaa sulautuen erottamattomasti yhteen, josta ne irrottautuvat leikiten ja punoutuvat toistensa ja melodian ympärille. Piano, basso ja oktaavimandoliini siirtyvät tämän tästä solistin paikalle ottaen tilansa taidolla. Musiikillinen kudos on elävä ja muuntuva. Kukin muusikko ottaa paikkansa kokonaisuudessa vaihtaen solistista säestäjäksi ja säestäjästä solistiksi. Muusikot kommunikoivat sävyin ja sävelkuluin ja reagoivat herkästi toistensa impulsseihin. Jokainen kappale elää voimakkaasti omaa elämäänsä, eikä toistu koskaan täysin samanlaisena.

Timo Alakotila, piano
Tellu Turkka, laulu
Kukka Lehto, viulu
Hannu Rantanen, basso
Risto Salmi, saksofonit
Petri Hakala, oktaavimandoliini

Lisätietoja ja musiikkinäytteet: www.myspace.com/LunaNova