Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 Rahvaan laulu
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 24.1.2019 Pauanne / Arto Järvelä & Tapani Varis

Tammikuun Rahvikseen juureutuvat maailmojakin kiertäneet, rakastetut ja lähes legendaariset soittoniekat Arto Järvelä ja Tapani Varis uutukaisella duollaan. Nämä armoitetut kansanmuusikkoveijarit soittavat taatusti sävelensä rahvaan jalan alla ja sielun sopukoihin. Jo pitkää uraa tehneistä muusikoista koostuu illan toinenkin uutukainen, Etnogaalassa Vuoden Tulokkaaksi valittu, arkistonauhoja fanittava Pauanne. Tämä myyttisen ja legendaarisen Kaustisen kallioille rakennetun kansanparantajien kylänkin mukaan nimetty trio vie rahvasta syntisten soittimien ja arkistoäänien rahinan syövereihin. Telakan lämpöön siis pakkasesta sulamaan torstai-iltana!

Rahvaanmusiikin kerho: Arto Järvelä & Tapani Varis + Pauanne
to 24.1.2019 klo 21 Kulttuuritalo Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere)

liput 10€/5€

20.30 lipunmyynti
21.00 Arto Järvelä & Tapani Varis
22.00 Pauanne

Jamit tuttuun tapaan klo 19-20.30 Kulttuurikeskus Uululla (Erkkilänkatu 11, C-rappu, 4.krs.) Matalan kynnyksen jamien vetäjänä Joonas Ojajärvi.
ARTO JÄRVELÄ & TAPANI VARIS

Arto Järvelä & Tapani Varis ovat tunnettuja suomalaisia kansanmuusikoita joilla on takanaan pitkä ura juurimusiikin parissa. Kaksikko on soittanut yhdessä vuodesta 1989, mm. yhtyeissä Koinurit, Erik Hokkanen & Lumisudet sekä Helsinki Mandoliners. Arton muista yhtyeistä mainittakoon JPP, Pinnin pojat, Ampron Prunni, WAO ja Nordik Tree, Tapani vaikuttaa oman Tapani Varis Collectiven lisäksi mm. kokoonpanoissa Them Bird Things, Love Tree Ensemble ja Halme Prospekt. Nyt Järvelä ja Varis ovat yhdistäneet voimansa ja musisoivat duona. Musiikki on perinteistä suomalaista ja norjalaisista kansansävelmistöä, sekä omia sävellyksiä. Duon esikoislevy julkaistiin syyskuussa 2018.

Arto Järvelä - viulu, esseharpa, laulu
Tapani Varis - munniharput, pitkähuilu, kontrabasso

www.artojarvela.net
www.tapanivaris.com
www.facebook.com/artoandtapani

PAUANNE

Pauanne on kolmen helsinkiläismuusikon muodostama yhtye, joka esittää säveltämäänsä, arkistonauhoihin pohjautuvaa kansanmusiikkia. Pauanne valittiin Vuoden Tulokkaaksi tammikuun alussa järjestetyssä Etnogaalassa.

Esityksen teemana on uskomukset, joita yleisölle kerrotaan musiikin lomassa niin vanhan kansanperinteen parista kuin nyky-Suomestakin. Vanhoissa uskomuksissa tietäjän rautainen aita on suojellut pahalta siinä missä tänä päivänä halutaan uskoa muurien suojelukseen.

Ohjelmistoa varten on saatu käyttöön aineistoa Suomen Kirjallisuuden Seurasta, Kansanperinteen arkistosta sekä Juminkeko-säätiöltä. Esityksessä kuullaan soivana osana yhtyeen musiikkia useita legendaarisia kansanlaulajia kuten Tiila Ilkkaa, Oksenja Mäkiselkää sekä Taavi Uutelaa arkistonauhojen muodossa. Kaikki Pauanteen musiikissa käytettävät soittimet ovat aikoinaan olleet uskomusten mukaan syntisiä tai ihmiselle haitallisia. Saas nähdä, kuinka soittajien ja kuulijoiden käy!

Kukka Lehto - viulu, koskettimet, arkistonauhat
Tero Pennanen - hammond-urut, koskettimet, arkistonauhat
Janne Haavisto - perkussiot
Robert Palomäki - miksaaja

www.pauannemusic.com
www.facebook.com/pauannemusic