Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 Rahvaan laulu
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 25.1.2018 Petri Hakala & Piia Kleemola, mammantytöt!

Rahviksen tultua täysi-ikäiseksi hulina sen kun kasvaa! Kevään musiikkiklubit pärähtävät käyntiin 25.1. armottoman ja ammatillisen taitavalla pelimanniotteella sekä villeillä vihellyssooloilla glitterin säihkyessä Telakan hämyisessä valossa kuin pakkasöinen tähtitaivas!

Mutta ei siinä kaikki! Rahvaan jamit jatkuvat tuttuun tapaan musiikkiklubien alkuiltoina klo 19-20.30 Uulun tiloissa (Erkkilänkatu 11 C, 4.krs)!

Rahvaanmusiikin kerho Kulttuuritalo Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere)
to 25.1. klo 21.00 alkaen
liput 10/5€

20.30 lipunmyynti
21.00 Petri Hakala & Piia Kleemola
22.00 mammantytöt!

PETRI HAKALA & PIIA KLEEMOLA

Uunituore duo koostuu kahdesta suomalaisen kansanmusiikin huipusta, kielisoittaja Petri Hakalasta ja viulisti Piia Kleemolasta. Hakala ja Kleemola aloittivat yhteissoiton vuonna 2016 työskennellessään yhdessä Haapavesi Folk Music Festivalin taiteellisina johtajina. Pitkäaikaiset folkkikonkarit soittavat suomalaisia kansanmusiikkiklassikoita kamarimusiikillisessa hengessä. Ohjelmistossa olevat sävelmät on poimittu tarkoin valiten vanhojen arkistonauhojen ja nuottikokoelmien joukosta ja ne saavat Hakalan ja Kleemolan taitavassa käsittelyssä uusia, raikkaita tulkintoja.

Petri Hakala: kitara, mandola
Piia Kleemola: viulu

MAMMANTYTÖT!

mammantytöt! on tuore ja valloittava duo, joka hurmaa heleällä stemmalaululla, villeillä vihellyssooloilla ja railakkaalla soitolla. Duon ohjelmisto koostuu sekä omista sävellyksistä että suomalaisista kansanlauluista ja -sävelmistä. Kappaleet kertovat tarinoita etäsuhteen raastavuudesta, flirttailusta, puolison kuolemasta ja ryyppäämisestä niin exän kuin hämärän lontoolaisen tyypin kanssa...

Vahva duosoitto, puhdas stemmavihellys ja naisten ainutlaatuiset, täydellisesti yhteen kietoutuvat lauluäänet tarjoavat kuulijalle rouheaa, pehmeää, riipaisevaa sekä humoristista musiikkia, jota duo kuvailee nimellä cool Finnish folk. Duon motto on ‘glitteriä ja tradia!’ Kun keikan jälkeen glitter on laskeutunut, jää yleisölle pakottava tarve ostaa levy, joka ilmestyi syksyllä 2017!

Laura Petäjä: laulu, vihellys, kontrabasso, sello
Vilma Jääskeläinen: laulu, vihellys, harmooni, viulu