Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 28.1.2016 Soolojen ilta: Päivi Hirvonen, Tapio Miettinen

Vuoden ensimmäinen Rahvaanmusiikin ilta houkuttelee käpertymään lämpimän mukin kanssa tarinoiden ääreen, joita viulun ja laulun sekä haitarin äänin meille kerrotaan. Monista yhtyeistä tahoillaan tutut illan artistimme vievät teidät takuulla sielua värisyttäviin maailmoihin.

Rahvis herättelee tänä keväänä myös jamittelufiilistä klubien yhteydessä jami-isännän tai -emännän johdolla: ennen illan esiintyjiä klo 20 alkaen kaikki halukkaat soittimin tai ilman voivat intoutua sävelien maailmaan.

Rahvaanmusiikin ilta torstaina 28.1. ravintola Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere) klo 21 (lipunmyynti klo 20.30). Liput 10/5€

Jamit klo 20-21, jami-isäntänä Rahviksen ohjelmavastaavanakin tunnettu Mikael Mattila kitaroineen.


TAPIO MIETTINEN

Tapio "Tase" Miettinen on pienen ikänsä etsinyt erilaisia lähestymistapoja musiikin parissa. Soitinvalikoimaan on eksynyt jo toistakymmentä eri äänentuottovälinettä ja kun pitää rytmiä veressä eikä turhaa arkaile, on uudenkin soittimen oppiminen suhteellisen nopeaa. Vaikutteita tyyliin on tullut niin kansanmusiikista, popista, jazzista kuin klassisestakin. Onpa häntä verrattu haitarinsa kanssa jo Antti Paalaseenkin!

Tapio Miettinen on musiikillinen monitaituri ja hänen taitojaan on ollut kuultavissa monissa eri yhteyksissä. On solistista lauluntekemistä, kaksirivistä puuskintaa ja jyskettä, amerikkaa ja pohjalaasta uutta saundia yhtyeessä 5/5, perinteitä Ruija triossa, tanssiteatteria Hämyssä, populäärisempää laulaja-lauluntekijä-runoilija Keke Lammassaaren eri projektien kanssa, mm. Keken teatterimonologin Kulkuri & metsälampi parissa haitaroiden. Ja Tasen sanoin: ”On myös paljon muuta mitä sitä omaksi ja muiden iloksi tekee ja sydän on ikuisesti musiikissa”.

soundcloud.com/tapiomiettinen
www.facebook.com/tapiomiettinenmusic
PÄIVI HIRVONEN

Päivi Hirvonen on viulisti ja laulaja, joka vie kuulijansa erilaisten tarinoiden äärelle. Hänen sooloesityksensä on sekoitus viulun ja laulun vuoropuhelua sekä näiden saumatonta yhteistyötä. Päivi on perinnetietoinen ja samalla uutta luova muusikko jonka musiikissa ja ilmaisussa herkkä ja vahva kohtaavat. Päivin musiikki pohjaa suomalaiseen traditioon, jossa vanhat jouhikkosävelmät, runolaulut ja polskat saavat uuden elämän. Näiden rinnalla soivat hänen omat uudet sävellyksensä, jotka kumpuavat tästä perinteestä ja omasta elämästä.

Päivi Hirvonen on Helsingissä vaikuttava muusikko, säveltäjä ja pedagogi instrumentteinaan viulu, laulu ja jouhikko. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011 ja tekee tällä hetkellä soolosoittoa ja tarinankerrontaa käsittelevää taiteellista tohtorintutkintoaan. Päivi on toiminut muusikkona kansanmusiikin, kevyen musiikin ja klassisen musiikin saralla sekä esiintynyt soolona ja monenlaisten yhtyeiden kanssa niin Suomessa kuin ulkomailla (mm. Ruotsi, Tanska, Espanja, Saksa, Taiwan ja Japani). Sooloprojektinsa lisäksi hän vaikuttaa yhtyeissä Okra Playground, LempiLempi, Duo Maija Kauhanen & Päivi Hirvonen ja Jouhiorkesteri.

paivihirvonen.com