Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 23.1.2014 Suo, Filip Jers & Jouko Kyhälä

Vuoden ensimmäisessä Rahvaanmusiikin illassa huuliharppu ulvoo ja runolaulu raikaa! Kevätkausi alkaa komeasti JOUKO KYHÄLÄ & PHILIP JERSIN ja SUON matkassa. Maailman parhaiden huuliharpunsoittajien duolta irtoaa niin sottiisi kuin masurkkakin, ja Suo-trio tutustuttaa voimakkaaseen runolauluun. Ilta aloitetaan tanssituvassa Telakan yläkerrassa klo 20. Samalla polkaistaan käyntiin Rahvaanmusiikin kerhon 15-juhlavuosi!

Huom! Lipun hinta nousee vuoden alusta. Jäsenille lippu on kuitenkin edelleen viisi euroa, ja koko vuoden jäsenyys maksaa vain kymmenen. Eli kannattaa liittyä jäseneksi jo ensimmäisessä klubissa!

Rahvaanmusiikin ilta järjestetään tuttuun tapaan Kulttuuritalo Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere). Tanssitupa klo 20, liput 10/ 5e. Tervetuloa!


JOUKO KYHÄLÄ & PHILIP JERS

Kaikki tuntevat huuliharpun, mutta harvat tietävät, mitä kaikkea sillä voi soittaa, ja vielä harvemmat sen osaavat. Kaksi eurooppalaista huuliharppuasiantuntijaa, Filip Jers ja Jouko Kyhälä ovat yhdistäneet harvinaiset taitonsa ja tietonsa. Heidän tuore duonsa esittää kansanmusiikkia Suomesta ja Ruotsista; rytmikkäitä polskia, rivakoita polkkia, haikeita valsseja, sottiisia, menuettia, masurkkaa. Ja kaikki esitetään kahden huuliharpun voimin.

Etelä-Ruotsin Skånesta kotoisin oleva Filip Jers opiskeli jazz-maisteriksi Tukholman Kungliga Musikhögskolanissa pääaineenaan huuliharppu. Hän oli alansa ensimmäinen akateemisesti koulutettu muusikko Ruotsissa. Tätä nykyä Jers kuuluu Ruotsin kysytyimpiin jazzsolisteihin.

Jouko Kyhälä aloitti huuliharpun soiton teini-ikäisenä rokkarina. Hän valmistui ensimmäisenä Suomessa maisteriksi huuliharpulla 1999. Vuonna 2007 Kyhälä saattoi loppuun musiikin tohtorin opintonsa, ja hänestä tuli Suomen, ehkä Euroopan ensimmäinen huuliharpputohtori. Kyhälän tunnetuin yhtye on maailmalla mainetta niittänyt huuliharppukvartetti Sväng. Kyhälä esiintyy myös solistina ja toimii useissa eri yhtyeissä.

Filip Jers – huuliharput
Jouko Kyhälä – huuliharput, live-elektroniikka, kantele, harmooni
SUO

Suo-trio kaivautuu musiikissaan syvälle kalevalaiseen maisemaan, sen kiehtoviin myytteihin, rikkaisiin kielikuviin ja ajattomaan sävelkudokseen. Suon käsittelyssä muinainen runolaulu herää henkiin ja menee jalan alle: Roope Aarnion svengaava kitara, Emilia Lajusen notkea viulismi ja Veera Voiman sävykäs laulu imevät kuulijan mukaansa uudenlaiselle matkalle. Muina elementteinä Suon ainutlaatuisen saundin luomisessa ovat mm. avainviulu, 15-kielinen kantele, samaanirumpu, vanhakantainen pitkähuilu sekä vahva kolmiääninen laulu.

Vuonna 2007 Suo voitti Rääkkylän Kihauksessa Etnoviisujen jaetun ensimmäisen palkinnon yhdessä ruotsalaisen Kraja-kvartetin kanssa. Kesällä 2012 Suo jakoi kolmannen sijan yhdessä Rönsyn kanssa Kaustisen Konsta Jylhä -kilpailun vapaassa sarjassa.

Veera Voima – laulu, 10-kielinen kantele, huilut, lyömäsoittimet
Roope Aarnio – 6- ja 10-kielinen kitara, taustalaulu
Emilia Lajunen – 5-kielinen viulu, avainviulu, taustalaulu