Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 24.1. Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila, Nordik Tree

Rahvaanmusiikin kerhon kevätlukukausi 2013 starttaa pohjoismaisin voimin. Ja oman kautemme lisäksi meillä on kunnia olla mukana aloittamassa MARIA KALANIEMEN 30-vuotistaiteilijajuhlavuotta! Hän nousee Kulttuuritalo Telakan lavalle yhdessä TIMO ALAKOTILAN ja NORDIK TREEN (FIN, SWE) kanssa. Tällaista pohjoismaisen kansanmusiikin huippunimien tykitystä ei voi jättää väliin! Tule ja ihastu sinäkin!

Liput 7 / 5 e, lipunmyynti alkaa klo 20.30. Tervetuloa!


MARIA KALANIEMI & TIMO ALAKOTILA

Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi ja pianisti, säveltäjä Timo Alakotila kuuluvat uuden kansanmusiikin arvostetuimpiin muusikoihin Suomessa. Nämä kaksi muusikkoa ovat uranuurtajia suomalaisen uuden kansanmusiikin kentällä. He ovat soittaneet erilaisissa kokoonpanoissa ja esiintyneet lukuisissa konserteissa ympäri maailman. Maria ja Timo ovat saavuttaneet useita palkintoja ja tunnustuksia musiikillisista teoksistaan. Valtion taidetoimikunta on nimennyt molemmat taiteilijaprofessoreiksi.

Duotyöskentely, harmonikan ja pianon vuoropuhelu välillä kiihkeästi ja välillä maalaillen, on heillä kuitenkin säilynyt vuosien varrella hyvin tärkeänä ja rakkaana musiikin tekemisen muotona. Vuonna 2011 tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä kun Maria ja Timo harjoittelivat yhdessä ensimmäisen kerran. Yhteistä musiikillista taivalta on nyt juhlittu konsertoimalla ja julkaisemalla uusi levy Åkerö.

Vuosien varrella Maria Kalaniemen ja Timo Alakotilan yhteistyö on ehtinyt muodostua erinomaiseksi, saumattomaksi, musiikilliseksi allianssiksi. Harmonikan ja pianon, ominaisuuksiltaan sekä soolo- että säestyssoittimien, yhdistelmä avaa runsaasti sovituksellisia mahdollisuuksia. Suomalaiset ja suomenruotsalaiset sävelmät; menuetit, polskat, polkat ja tangot soivat Marian ja Timon omina raikkaina sovituksina. Argentiinalaiset tunteikkaat tangot sekä helmeilevät ranskalaiset valssit kuuluvat olennaisena osana ohjelmistoon, kuten myös kaksikon omat sävellykset - musiikkia kaikilla mausteilla siis!

Maria Kalaniemi - harmonikka/laulu
Timo Alakotila - piano

www.mariakalaniemi.com
www.myspace.com/mariakalaniemi
www.timoalakotila.net
www.myspace.com/timoalakotila
NORDIK TREE

Hans Kennemark (viulu ja alttoviulu), Arto Järvelä (viulu ja oktaavimandoliini) ja Timo Alakotila (harmoni ja piano) tapasivat ensimmäistä kertaa Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla vuonna 1984. Hansin yhtyeen, Forsmark Tren esiintyminen festivaaleilla teki Artoon ja Timoon suuren vaikutuksen. Seuraavana kesänä pojat tutustuivat ja soittivat yhdessä Kaustisella. Siitä lähtien haaveena ollut yhteistyö toteutui vihdoin syksyllä 2003, jolloin Hans, Arto ja Timo kokoontuivat Suomessa. Tämän supertrion musiikki on perinteistä ruotsalaista ja suomalaista kansanmusiikkia sekä yhtyeen jäsenten sävellyksiä. Yhtyeen ensilevy Nordik Tree ilmestyi keväällä 2006.

Yhtyeen uusi levy Contradans ilmestyi huhtikuussa 2010. Levyllä on laaja kirjo muusikoiden omia sävellyksiä ja perinteisiä sävelmiä Suomesta ja Ruotsista.

Hans Kennemark – viulu, alttoviulu
Arto Järvelä – viulu, oktaavimandoliini
Timo Alakotila – harmooni, piano