Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 24.1.2008 Jäänkova aloitus

Esiintyjinä vuoden 2008 ensimmäisessä Rahvaanmusiikin illassa ovat kansanmusiikin all star -yhtye Markku Lepistö & co, musiikintutkija-muusikoiden uudenraikas Kipinä sekä ennakkoluuloton ja kokeileva Aalto. Ilta alkaa klo 20 Jaakko Posion tanssituvalla (2. kerros) ja yhtyeet esiintyvät alakerrassa klo 21 alkaen. Sisäänpääsy 7 euroa. Tervetuloa!

MARKKU LEPISTÖ & CO

MySpace >
   

Markku Lepistö & Co on tunnettu huippumuusikoiden kokoonpanona siitä lähtien, kun Markun ensimmäinen sooloalbumi Silta julkaistiin vuonna 2002. Hänen tuore sävellyskielensä käärii kokoon aineksia niin pohjalaisesta traditiosta kuin matkoilta keräämistään vaikutteista. Yhtyeessä vaikuttavat viisi briljanttia instrumentalistia, jotka ovat sulautuneet hyvin yhteen vuosien varrella. Tämä suomalaisen kansanmusiikin all star -yhtye tarjoilee akustista groovea ja kauniita melodioita helposti lähestyttävässä muodossa.


MARKKU LEPISTÖ: 1- ja 2-riviset haitarit
PETRI HAKALA: mandoliini
JOUKO KYHÄLÄ: harmooni ja huuliharppu
JANNE VIKSTEN: kitara, viulu ja banjo
PEKKA LEHTI: basso

"Lepistö is a master with a touch of an angel."
SingOut -lehti (USA) 2007

KIPINÄ
Kipina.jpg    

Kipinässä viulun komea klangi saa rinnalleen kaksi kumppania puhallinten maailmasta. Kipinä tuo klarinetin uudella voimalla kansanmusisointiin, ja vielä harvinaisempi bassoklarinetti täydentää yhtyeen oman saundin! Mikko Vanhasalon sävellykset liikkuvat joustavasti pelimanni-kamarimusiikin rajamailla, sovituksissa on trion jokainen jäsen laitettu paiskimaan uudenlaisia töitä ja soittotyyli nousee hyvästä svengistä.


TUULI TALVITIE-KELLA: viulu
MAIJA LAHTI: klarinetti
MIKKO VANHASALO: bassoklarinetti

AALTO

MySpace >
   

Aalto on tamperelaisista muusikoista koostuva orkesteri, joka yhdistää eri etnisiä musiikkityylejä ennakkoluulottomasti, mutta samalla hienovaraisesti ja hyvällä maulla. Tuvalainen kurkkulaulu yhdistyy pohjoisintialaiseen taidemusiikkiin ja matka jatkuu balkanin-alueen läpi aina läntiseen Afrikkaan.


SAMPO SALONEN: kurkkulaulu, didgeridoo, doshpuluur
JOHANNA ROSSI: laulu
ANTERO MENTU: kitara, sitar
PANU UKKONEN: klarinetti
MIKAEL HEIKKILÄ: perkussiot