Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 25.1.2007 Alkuvoimaa!

Esiintyjinä vuoden 2007 ensimmaisessä Rahvaanmusiikin illassa Suden Aika ja Tervakello. Ilta alkaa klo 20 tanssituvalla (2. kerros), jossa tutustutaan polkan saloihin Liinan johdolla. Yhtyeet esiintyvät alakerrassa klo 21 alkaen. Sisäänpääsy 5 euroa. Tervetuloa!

SUDEN AIKA
   

Suden ajan musiikissa yhdistyy uusi ja vanha — vanhat, perinteiset mutta ajattomat suomalaiset runolaulutekstit ja uusi musiikki. Suden aika on neljän naisen lauluyhtye, ja laulujen aiheena on naisen elämä eri vaiheissaan.

Suden aika ei ole perinteinen kansanmusiikkiyhtye, vaikka myös sävelkieli ammentaa vahvasti hienosta pohjoismaisesta ja suomensukuisesta kansanmusiikkiperinteestä. Musiikin säveltävät Liisa Matveinen, Tellu Turkka ja Nora Vaura. Sovitukset syntyvät yhdessä, vahvasti improvisaation pohjalta.

Teksteinä yhtye käyttää sekä vanhoja lyyrisiä kansanrunoja että uusia, itse runolaulumitalla kirjoitettuja tekstejä. Vanhoista runoista huomaa, kuinka maailman muuttumisesta huolimatta ihmisen elämän perusasiat, ilot ja surut, ovat vieläkin suurelta osin samoja kuin parisataa vuotta sitten. Suomalainen (kalevalainen) runokieli on rikasta, monisävyistä ja kaunista. Jokainen kuulija voi ymmärtää sen omalla tavallaan - oikeaa tulkintaa ei ole. Tätä rikasta suomalaista perintöä Suden aika haluaa ylläpitää.

Yhtyeen musiikissa pääpaino on laululla,mutta se käyttää paljon myös erilaisia instrumentteja: erilaisia kanteleita, moraharppua, pitkähuiluja, udu-rumpua, irimbaa ym.

Katariina Airas
Liisa Matveinen
Tellu Turkka
Nora Vaura

www.sudenaika.com
TERVAKELLO
   

Tervakello on primitiivisoitinperustainen improvisaatio-orkesteri, jonka shamanistisen äänimaiseman rakentamiseen käytetään mm. udu-rumpua, didgerdoota, luonnonhuilua, sormipianoa, astiahuilua, sheikkeriä, analogista syntetisaattoria, quiroa, sadekeppiä ja nokkahuilua. Tervakellon musiikki perustuu improvisointiin ja tunnelmaan, vaikka orkesterilla onkin olemassa teoksilleen tietyt peruspuitteet. Tervakello on perustettu elokuussa 2002, vaikka aavistus orkesterista onkin vuosia vanhempi.

Esa Nikula: udu, sadekeppi
Santeri Väyrynen: udu, nokkahuilu
Ville Matti Simonen: udu, luonnonhuilu
Jonne Nikula: sheikkerit, sormipiano
Jesse Juup: analoginen syntetisaattori, sampleri
Henrik Wakonen: udu, shamaanirumpu, sheikkeri

www.tervakello.com