Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 Rahvaan laulu
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 13.12.2018 Anne-Mari Kivimäki & Palomylly / Tuomas Rounakari

Ennen kuin punakkanenäiset tontut alkavat vallata pihamaita ikkunoista kurkkien, juhlitaan vuoden viimeinen Rahvis-ilta Telakan lämmössä shamaaniviulun ja haitari-trancen pauloissa. Tuomas Rounakarin viulu kutsuu arktisten kansojen shamaanit liikuttamaan rahvasta transsiin ja Anne-Mari Kivimäki jatkaa ystävineen tunnelmallisia reivejä Karjalan malliin. Tämä ilta ei takuulla jätä ketään kylmäksi, vaikka joulukuu paukkuisi Siperian pakkaslukemissa!

Rahvaanmusiikin kerho to 13.12. klo 21
Kulttuuritalo Telakalla (Tullikamarin aukio 3, Tampere)

liput 10/5€

20.30 lipunmyynti
21.00 Tuomas Rounakari - Shamanviolin
22.00 Anne-Mari Kivimäki & Palomylly

Jamit taas tuttuun tapaan ennen Rahvis-klubia klo 19-20.30 Kulttuurikeskus Uululla (Erkkilänkatu 11 C, 4.krs)! Jami-vetäjinä Hanna Ryynänen ja Joonas Ojajärvi. (uulu.fi/palvelut/musiikkikoulu/opettajat/)


TUOMAS ROUNAKARI - SHAMANVIOLIN

Säveltäjä-viulisti-etnomusikologi Tuomas Rounakari, myös kansainvälisiä areenoita tiuhaan kiertävän folkmetal-yhtye Korpiklaanin jäsen, on sukeltanut syvälle arktisten kansojen rituaalisen musiikin maailmaan. Tuloksena on ainutkertainen konsertti, jossa alkuperäiskansojen myytit, shamaanien laulut sekä Kaj Donnerin Siperian matkakertomukset siivittävät transsiin vajonneen viulistin soittoa. Esityksessä Rounakari seuraa sisintään improvisoiden, viulu luovuttaa vireensä ja kotka nousee siivilleen, taivaankantta raottamaan.

Shamaaniviuluesitys sai alkunsa vahalieriöistä, jotka suomalainen kielitieteilijä Kai Donner nauhoitti Siperianmatkoillaan vuosina 1912-1914. Nämä vahalieriöt sisältävät harvinaisia lauluja oikeiden shamaanien laulamina, Obin ja Jenisein jokilaaksoista.

www.facebook.com/shamanviolin/
www.shamanviolin.fi
korpiklaani.com

ANNE-MARI KIVIMÄKI & PALOMYLLY

Anne-Mari Kivimäki & Palomylly soittaa musiikkia Karjalan tanssimailta, niin että karmuuni laulaa, pokoiniekat nousevat ja lanteet heiluvat Kontokin kulmilla. Yhtye tulkitsee ja tunnelmoi musiikkia Kivimäen uudelta Ilja-albumilta, joka julkaistiin keväällä 2018. Kivimäen kanssa kiertueella soittavat hänen pitkäaikaiset muusikkoystävänsä kontrabassotaiteilija Ville Rauhala ja viulumestari Piia Kleemola.

Anne-Mari Kivimäki on Tampereella asuva freelance-muusikko, säveltäjä ja sanoittaja. Hän on kehittänyt venäläisen Notka-haitarin ympärille yhtyeitä ja monitaiteellisia soivia taideteoksia ja luonut oman soittotyylin, nykykarjalaisen haitari-trancen. Kivimäki voitti vuoden artisti -palkinnon Suomen ensimmäisessä Etnogaalassa vuonna 2017.

Anne-Mari Kivimäki - haitari, laulu, stomp box
Piia Kleemola - jouhikko, viulu, laulu
Ville Rauhala - kontrabasso, laulu
Pauliina Saarman - äänitekniikka

www.annemarikivimaki.fi
www.facebook.com/kivimakiannemari