Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 15.12.2016 Suistamon Sähkö, Von & Af

Rahvaanmusiikin kerhon syksyn 2016 viimeisellä kerralla lauteille loikkaavat karjalaisen hanuriteknon suosikkiorkesteri Suistamon Sähkö, ja pokerinaamaisen perinnehuumorin mestarit Von & Af!

HUOM: Ohjelma alkaa noin puoli tuntia tavallista myöhemmin Telakan teatteriesityksen takia!

liput 10 / 5 e

20.45 - lipunmyynti (lippuja saatavilla myös Telakan tiskiltä 12.12. alkaen)
21.30 - Von & Af
22.30 - Suistamon Sähkö

VON & AF

Sama setti jo kaksikymmentä vuotta!

Järkähtämättömän muukalainen kulttuurikahtue. Kahden miehen vähäpuheinen musiikkiorkesteri. Kansainvälistä paikallismusiikkia yhdellä iskulla. Viihteellistä ja vakavaa. Vierivä kivi alamäessä.

Von & Af -yhtyeen ensiesiintymisestä Semifinalissa Helsingissä vuonna 1997 tulee kohta kuluneeksi kaksikymmentä vuotta. Taito Hoffrénin ja Eero Grundströmin muodostama duo on tehnyt satoja esiintymisiä roskasiilosta Ryhmäteatteriin, Nokian firmabileistä harjakaisiin.

Von & Af -kahtue on vakava, puhumaton ja koominen. Siitähän ihmiset ilahtuvat ja hykertelevät. Yleisön nauraessa on mahdollista välittää myös vakavampia teemoja.

Musiikki on genrerajoista vapaata: klassista, kansanmusiikkia, iskelmää ja poppia. Instrumentaatio ja sovitus- sekä esitystyyli tuovat kaikki genret lähelle toisiaan. Viimeisimpänä työnä Von & Afilla on musiikki Hiljaiset tunteet -esitykseen, joka sai ensi-iltansa Täydenkuun tansseissa 2015 ja jonka ohjasi Reetta-Kaisa Iles.


SUISTAMON SÄHKÖ

Suistamon Sähkö esittää uutta karjalaista tanssimusiikkia työkaluinaan koneet, venäläinen leikkihaitari, lauluvoima, rap ja maaninen lavameininki. Tätä Anne-Mari Kivimäen ja Eero Grundströmin luomaa suistamolaista kansanelektroa on kutsuttu hullujen tiedemiesten lumoavaksi työksi. Kun joukkoon lisätään laulavat esitanssijat Reetta-Kaisa Iles ja Tuomas Juntunen, näyttävä kansanelektroakti on valmiina tanssittamaan transsiin.

Suistamon Sähkön laulujen tarinoihin on haettu inspiraatiota muun muassa Suistamon vanhoista kyläkartoista, vesivoimalaitoksista ja myllyistä, rahisevista arkistonauhoista, kansanrunoudesta, Karjalan matkoista ja kuoppaisista teistä. Hypnoottiset haitarirytmit sekä konemusiikin, kansanperinteen ja hip hop -vaikutteiden kekseliäs käyttö synnyttävät ainutlaatuiset karjalaiset tanssibileet. Suistamon Sähkössä on jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä ja jotain lainattua.

Anne-Mari Kivimäki – Notka-haitari, 2½-rivinen haitari, laulu
Eero Grundström – koneet, laulu
Reetta-Kaisa Iles – laulu, esitanssi
Tuomas Juntunen – laulu, esitanssi
Pauliina Saarman – äänitekniikka

www.suistamonsahko.fi