Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 10.12.2015 Unaja, The World Mänkeri Orchestra feat. Pekko Käppi

Vuoden viimeisellä klubilla on luvassa maanista ja maagista tunnelmaa Telakan lämpöisessä hämyssä! Lavalle kipuavat Kardemimmeistäkin tutut lumoavat kanteletytöt Unaja-duollaan sekä jo kolmen vuosikymmenen ajan äänimaisemia puhkuneet ja improvisoinnillaan free folkiksi yltyvät The World Mänkeri Orchestran jäsenet muassaan Tampereen undergroundin omintakeisin jouhikkoshamaani!

Ravintola Telakka (Tullikamarin aukio 3, Tampere)
klo 22, lipunmyynti klo 20.30 alkaen.
Liput 10 / 5 e

HUOM! Johtuen teatteriesityksen päällekkäisyydestä soitto alkaa poikkeuksellisesti vasta klo 22.
UNAJA

Unaja on Maija Pokelan ja Jutta Rahmelin muodostama voimakaksikko, joka luo omaa musiikkia ammentaen inspiraationsa pohjoismaisesta soitto- ja lauluperinteestä. Duon sointi perustuu pitkän linjan yhteistyöhön, joka on saanut alkunsa jo lapsuusvuosina – saumaton stemmalaulu ja kanteleensoitto kietoutuvat yhteen raikkaaksi kokonaisuudeksi. Itse sävelletyt laulut kertovat ihmiselon ikiaikaisia tarinoita rakkaudesta, kaipuusta ja seikkailuista.

Maija Pokela – kantele, laulu
Jutta Rahmel – kantele, laulu

www.unajaband.com
THE WORLD MÄNKERI ORCHESTRA feat. PEKKO KÄPPI

The World Mänkeri Orchestra (perustettu 1984) on ryhmä, jonka musiikillinen filosofia perustuu uusien soundien ja instrumenttien kehittelyyn, sekä perinteen pohjalta tapahtuvaan improvisaatioon. TWMO on ainoana maailmassa ottanut käyttöön ja erikoistunut vanhoihin suomalaisiin puhallinsoittimiin kuten huilut ja klarinetit. Musiikkia voisi luonnehtia sanoilla world music, free folk tai free jazz, kuten haluatte. TWMO on tehnyt useita levytyksiä, tv- ja radio-ohjelmia, pitänyt soitto- ja soitinrakennuskursseja Suomessa ja ulkomailla. Omien konserttien lisäksi TWMO on esiintynyt useilla festivaaleilla eri puolilla maailmaa. TWMO on myös tehnyt elokuva- ja teatterimusiikkia ja yhteistyötä useiden eri alojen taiteilijoiden kanssa. The World Mänkeri Orchestra on toiminut oman tiensä kulkijana improvisoidun musiikin saralla jo yli kolmekymmentä vuotta. Uudet soittimet ja odottamattomat äänimaisemat tekevät TWMO:n konsertista ainutkertaisen elämyksen.

Heikki Syrjänen - puhaltimet
Pekka Westerholm - puhaltimet
Olli Penttilä - basso
Meri Tiitola - laulu
Petri Pentikäinen - lyömäsoittimet
Jussi Mansikka – äänisuunnittelu

www.worldmankeriorchestra.com
Facebook: The World Mänkeri Orchestra

Levyarvostelua ja ääntä v. 2014

PEKKO KÄPPI

”Suomivoodoon jouhikkovelho”

”Kuka olet ja mistä tulet? Tää oli Jaskan kysymys sulle.
Niin, no, oon Pekko Käppi ja tuun Port Arthurista.
Noin lyhyt historia?
No tota mä oon syntynyt Tampereella ja sitten viettänyt lapsuuden Paraisilla kuunnellen yöt päivät kivimurskaamon kirskettä ja sitten ollut aika pöljä teinari ja päätynyt Tampereelle opiskelemaan ja soittamaan ja Turkuun oleen ja sivariin.”

www.haamu.com/hindupyorailija/haastikset/pekkokappi.html
(haastattelu vuodelta x, hyyyvin vanha eikä ollenkaan ajantasainen. Mutta hauska.)

Eiköhän se kiteydy näihin. Rahvaanmusiikin kerholla ei perustajajäsenestään lisättävää.