Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 12.12.2013 Utu, Pauliina Syrjälä

Vuoden viimeinen Rahvaanmusiikin ilta tarjoilee niin Pauliina Syrjälän modernia kantelemusiikkia kuin vaihtoehtorockin, jazzin ja maailmanmusiikin välissä sukkuloivan Utun. Pauliina Syrjälä käsittelee perinnekanneltaan sekä neulepuikoilla että siveltimellä. Tamperelais-helsinkiläinen Utu taas tarjoaa määrittelyjä karttavan kattauksen, joka on vain koettava itse.

Liput 7 / 5 e, lipunmyynti alkaa klo 20.30. Tervetuloa!


PAULIINA SYRJÄLÄ

kuva: Ulla Nikula

Pauliina Syrjälä on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta valmistunut kanteleensoiton ammattilainen. Kaikista erikokoisista kanteleista hänen suurin ihastuksensa on ns. Saarijärven kantele, jota soitettiin perinteisesti tikulla. Pauliinan soitossa tulevat esiin soittimen kaikki puolet: tikulla krapsimisen ohella kanteletta käytetään myös neulepuikoilla ja maalipensselillä soitettavana lyömäsoittimena.

Pauliina työskentelee kansanmusiikin lehtorina Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa Joensuussa. Hän myös keikkailee soolona sekä eri yhtyeiden riveissä (mm. Sytyke, Sanna Kurki-Suonio Trio, Duo Laima Jansone & Pauliina Syrjälä). Tällä hetkellä Pauliina on opintovapaalla työstään ja aloittelee jatko-opintoja Sibelius-Akatemiassa.

www.pauliinasyrjala.com
UTU

"Sen kaihoisassa keinahtelussa on jotain tuttua ja yleiseurooppalaista, mutta samalla jotain ainutlaatuista. Haitarin ja viulun kabaree-tunnelmaan kiemurtelevat silloin tällöin Sonic Youth -kitarat, ja kokonaisuuden päällä Petra Poutasen ääni taipuu moneksi, liiat jazz-maneerit ja rallienglannin tyylikkäästi välttäen." –Mikael Mattila

Utu on Petra Poutasen luotsaama yhtye, jonka kappaleissa yhdistyvät jazz, vaihtoehtorock ja 90-luvun triphop. Yhtyeen esikoislevy Songs in Flesh Minor julkaistiin joulukuussa 2012.

Petra Poutanen: laulu, kantele
Teemu Kiiskilä: kitara, elektroniikka
Iida Savolainen: alttoviulu
Tatu Kekkonen: haitari, kellopeli, lyömäsoittimet, elektroniikka
Margit Urantowka: piano, melodika
Aku-Pekka A. Niemi: rummut, lyömäsoittimet, elektroniikka
Tony Sikström: basso

utuofficial.bandcamp.com