Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 15.12.2011 Äijä, After Cognac

Joulukuun Rahvaanmusiikin illassa esiintyvät ÄIJÄ ja AFTER COGNAC. Lipunmyynti alkaa klo 20.30. Liput 7 euroa / opiskelijat 5 euroa. Tervetuloa!


ÄIJÄ

Kansanlaulukvartetti Äijä esittää päivitetyn version tutuista Tiernapojista. Vanha suomalainen perinne on tuotu nykypäivään nykykansanmusiikkimme huipputaiteilijoiden tulkitsemana ja sovittamana, radikaalejakaan muutoksia ja tulkintoja kaihtamatta. Tiernapoikien nykytulkinnan musiikin sovituksen on tehnyt kansanlaulaja, palkittu säveltäjä-sovittaja Ilona Korhonen, joka viime vuosina on sovittanut kansanlaulumateriaalia niin omalle 16 henkiselle lauluyhtyeelleen (Ilona Korhonen Ensemble) kuin esimerkiksi Vantaan kamarikuorollekin.

Äijä on neljän miehen muodostama lauluyhtye, jonka intiimi mutta silottelematon sointi hakee vertaistaan. Lauluja on vuosien saatossa kerätty Suomen ohella ympäri maailmaa, kenttäretkiltä ja arkistoista, mutta niitä ovat säveltäneet myös yhtyeen jäsenet itse. Äijän vivahteikas laulusto karttuu ja muokkautuu alati. He eivät kaihda kokeellisempiakaan ilmaisumuotoja ja täyttävät äänellään isonkin tilan.

Kvartetin ensimmäinen albumi ”Jet–Black” ilmestyi keväällä 2008 ja sai Etno-Emma-ehdokkuuden. Levyn kokonaissointikuva on saanut erityistä kiitosta. Saundin salaisuus löytyy huolella pohdiskellusta äänityskohteiden valinnasta. Levyä äänitettiin muun muassa talvella 1200L-mallin Ladassa.

Yhtyeessä laulavat Girilal Baars, Taito Hoffrén, Pekko Käppi ja Eero Turkka.

www.girilal.com/aija/
AFTER COGNAC

Tamperelainen nuorista koostuva vuonna 2009 perustettu yhtye, joka tekee omia sävellyksiä suomeksi. Musiikki saa vaikutteitansa pop/rockista, folkista ja jazzista. Kappaleet ja sanoitukset syntyvät yhdessä tekemällä, yhteisestä hauskanpidosta ja suomalaisesta kansanmusiikista innoittuen tai millon mistäkin.

Anna Suonsyrjä: laulu
Pilke Salo: laulu
Santeri Mäntylä: viulu, laulu
Lauri Seppä: kitara, basso, huuliharppu
Mikko Renfors: lyömäsoittimet
Eemeli Sutelainen: kosketinsoittimet, basso

www.myspace.com/aftercognac