Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 9.12.2010 Yläsäveliä ja parhaita levyjä

Rahvis-vuosi 2010 huipentuu yläsäveliin, outoihin neitoihin ja isoihin hauiksiin!

Talvi-illan tummuessa on hyvä tulla Telakalle nauttimaan Kristiina Ilmosen ja Yläsävelen musiikillisesta taituroinnista sekä Outojen Neitojen musisoinnista! Ilta alkaa klo 20 Timo Saaren ohjaamalla tanssituvalla ja menoa vauhdittaa myöhään joulukuun yöhön saakka DJ Pekko Isohauis, jonka levylautasella soivat ne parhaimmat kiekot, kuinkas muuten. Suosittelemme tätä mahtavaa iltaa rahvaan pikkujoulujen viettoon! Liput 7 / 5 euroa. Tervetuloa!


KRISTIINA ILMONEN JA YLÄSÄVEL

Kuva: Jimmy Träskelin

   

Kristiina Ilmonen ja Yläsävel on kahden kokeneen nykykansanmuusikon produktio, jossa muinaiset puhaltimet kohtaavat konemaailman. Yläsävel on löytöretki pitkähuilun musiikillisiin ulottuvuuksiin. Huilisti ja multi-instrumentalisti Kristiina Ilmonen on soittanut niin perinteistä kuin nykyaikaista kansanmusiikkia ja vapaata improvisaatiota eri projekteissa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Parhaillaan hän valmistelee taiteellista tohtoritutkintoaan Sibelius-Akatemialla ja soittaa mm. yhtyeissä Ottopasuuna, Suomussalmiryhmä, Utua, The Helsinki Koto Ensemble ja Suunta.

Huuliharpisti ja multi-instrumentalisti Jouko Kyhälä kuuluu suomalaisen uuden kansanmusiikin solistien kärkijoukkoon. Oman Saalas-yhtyeensä lisäksi hän vaikuttaa mm. huuliharppukvartetti Svängissä sekä yhtyeissä Markku Lepistö & co ja Pekka Lehti & Outo voima. Kyhälä valmistui vuonna 2007 maailman ensimmäiseksi huuliharpputohtoriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta.

Kristiina Ilmonen: yläsävelhuilut, fujarat
Jouko Kyhälä: live-elektroniikka
Teemu Korpipää: saliääni
www.myspace.com/kristiinailmonen

OUTO NEITO
   

Outo neito on kolmesta kansanmusiikkia opiskelevasta naisesta muodostuva yhtye. Luonnon voimaa pursuavat rytmit ja hempeät kanteleen siivittämät laulumelodiat muodostavat mielenkiintoisen soivan kokonaisuuden.

Laura Iso-Metsälä: laulu, pienkanteleet
Noora Kauppila: laulu, pienkanteleet
Minna Koskenlahti: lyömäsoittimet, härjedalspipa, laulu