Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 10.12.2009 Päätöskarkelot

Joulukuun Rahvaanmusiikin illassa Telakalla kuullaan jouhikontaitaja PEKKO KÄPPIÄ ja ainutlaatuista arkaaisen estetiikan yhtyettä TREPAANIT. Ilta alkaa Jyrki Lahtisen vetämällä tanssituvalla Telakan toisessa kerroksessa klo 20. Liput 7 euroa.


TREPAANIT

Trepaanien yhtyesointi muodostuu arkaaisen estetiikan kiireettömyydestä ja improvisatoorisuudesta. Vaikka kappaleet ovat harkiten sävellettyjä ja sovitettuja, on tilaa jätetty esityshetkellä tapahtuvalle muuntelulle. Sävellyksissä on kuultavissa rakkaus vanhoihin suomalaisiin kantele- ja jouhikkosävelmiin, perinteiseen rekilauluun ja uudempaan pelimannimusiikkiin. Musiikillisia vaikutteita on saatu myös länsimaisen taidemusiikin impressionisteilta ja minimalisteilta. Tämä kaikki yhteenkietoutuneena tuottaa musiikkia, jota suomalaisessa kansanmusiikissa ei ole aiemmin kuultu.

Yhtyeen jäsenet Olli Varis, Eero Turkka, Antti Paalanen ja Riku Kettunen ovat monista eri yhteyksistä tuttuja musiikin ammattilaisia. Trepaanien soittimia ovat busuki, haitarit, huuliharput, tuvalainen jousisoitin igil, jouhikko, laulu, mandoliini ja aivan uusi soitin vantele. Vantele on Riku Kettusen keksimä ja rakennuttama kielisoitin, jonka sointi muistuttaa afrikkalaista koraa ja jossa on mukana ripaus intialaista sitaria.

Trepaanien esiintyminen Rahvaanmusiikin illassa on osa Suomen Kansanmusiikkiliiton syksyn valtakunnallisia kansanmusiikkikiertueita.

Trepaanien uusi levy Trepanation (Kanteleen Ääniä) on Emma-ehdokkaana vuoden etnoalbumiksi.

www.trepaanit.com
www.myspace.com/trepaanit
PEKKO KÄPPI

Pekko Käpin käsissä jouhikon punottujen kielten karhea kudelma kiikkuu ja kaakkuu ruman ja kauniin sekä likaisen ja puhtaan rajamailla. Pekon suusta puolestaan suoltuvat vanhat kirjoittamattomaan perinteeseen pohjautuvat laulut ja aikojen välissä, jossain lähiseutuvilla liihottavat moniaikaiset tummahkot tarinat.

www.pekkokappi.com
www.myspace.com/pekkokappi