Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 4.12.2008 Joulujamit

Joulukuun Rahvaanmusiikin illassa Telakan lavalle nousevat lyyriset laulut hehkumaan saava HANNA RUUSKANEN & TARINA sekä kansanmusiikin ja jazzin kohtaamisesta timantteja hiova VILMA TIMONEN QUARTET.

Jyrki Lahtisen vetämä tanssitupa alkaa Telakan toisessa kerroksessa klo 20, musiikki alakerrassa klo 21. Liput iltaan ovat 7 euroa ja sisältävät tanssituvan. Tervetuloa!


VILMA TIMONEN QUARTET

Vilma Timonen Quartetissa kanteleen ikiaikainen sointi yhdistyy tyylillä ja vahvalla ammattitaidolla jazzia ja kansanmusiikkia fuusioivaan yhtyeeseen. Ohjelmisto koostuu Vilma Timosen sävellyksistä, jotka tuovat esille kanteleen rikkaan ja monipuolisen äänimaiseman mielenkiintoisesti sekä yhtyeen omista traditionaalisten melodioiden sovituksista. VtQ maalailee sävykkäästi pitkää kaarta muinaismusiikin maailmasta pelimannitanssien kautta aina hämyisiin jazz-klubeihin.

Sibelius-Akatemiassa kansanmusiikin lehtorina toimiva Vilma Timonen on ollut yksi ensimmäisiä sähkökanteleen käyttäjiä ja on perehtynyt erityisesti kanteleen roolin kehittämiseen monipuolisena yhtyeinstrumenttina.

Kvartetissa soittavat:
Vilma Timonen (kantele)
Ape Anttila (basso)
Mikko Hassinen (perkussiot)
Topi Korhonen (kitara)

Yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto VtQ ilmestyi vuonna 2007.

www.vilmatimonen.com
www.myspace.com/vtq

HANNA RUUSKANEN & TARINA

kuva: Tomi Palsa

Hanna Ruuskanen on tamperelaistunut laulaja-lauluntekijä, joka esittää yhtyeensä Tarina kera puhdaslinjaista suomenkielistä folkkia. Hanna Ruuskanen & Tarinan musisoinnissa melodiset laulut hehkuvat. Tunnelma on sekä syvänsinistä että pelimannihenkistä lattialautojen pauketta. Tarinan kerronta vie luonnon helmaan, karhun selkään ja pakkasenpuremiin. Folkpumppu henkäilee kahdella kitaralla, kontrabassolla, viululla ja bodhran-rummulla.

Hannan ensimmäinen pitkäsoitto ilmestyy vuoden vaihteessa. Tähän mennessä Hanna Ruuskaselta on ilmestynyt ep Tyttö on metsää.

Yhtyeen jäsenet:
Hanna Ruuskanen (laulu, kitara)
Junnu Ikonen (kitara)
Ilkka Heinonen (kontrabasso)
Jukka Vesalainen (viulu, mandoliini)
Rich Raja-aho (bodhran)

www.hannaruuskanen.net
fi.myspace.com/hannaruuskanen