Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 7.12.2006 Kalseuden karkotus

Esiintyjinä joulukuun Rahvaanmusiikin illassa Kimmo Pohjosen ja Arto Järvelän perinnemusiikkiduo Pinnin pojat sekä nuori kaksirivisyhtyelupaus Vänkä. Soitto alkaa klo 21. Sisäänpääsy 5 euroa. (Lipunmyynti aloitetaan klo 19, joten käy hankkimassa lippusi jo ajoissa ja varmista pääsysi konserttin!) Tervetuloa!

PINNIN POJAT


    Arto Järvelä ja Kimmo Pohjonen ovat jo lähes kaksi vuosikymmentä kantaneet hämäläisen perinnemusiikin kirkkainta lyhtyä. Duo on valloittanut esiintymisillään niin Islamabadissa kuin Jumesniemelläkin. Näiden iloisten velikultien varma soitannollinen ote yhdistettynä vakavan humoristiseen lauluun luo sävelkudosta, joka kietoutuu vastustamattomalla tavalla kuulijan aisteihin. Suurella ilolla Pinnit saapuvat jälleen kunniaksensa nimetyn Pinninkadun liepeille esiintymään ja luvassa on taatusti tunteikas ilta hämäläisen perinnemusiikin tahdissa!

Arto Järvelä (s. 1964, Hattula) on yksi aikamme merkittävimmistä kansanmuusikoista. Järvelän musiikkihistoria on täynnään suomalaisen kansanmusiikin keskeisimpiä yhtyeitä, joista edelleen keikkailevia ovat Pinnin Poikien lisäksi mm. kaustislaisen viulismin lippulaiva JPP, suomalais-ruotsalainen trio Nordik Tree, The Helsinki Mandoliners sekä Ampron Prunni. Järvelän uralla tärkeitä ovat myös soolotuotanto ja opetustehtävät.

Haitarivelho Kimmo Pohjonen (s. 1964, Viiala) on tunnettu monipuolisuudestaan ja yllätyksellisyydestään. Kansamusiikin ohella Pohjosen musiikkimaailma sisältää niin rokkia, improvisaatiota, klassista musiikkia kuin tanssi- ja teatteriprojektejakin. Soolouransa lisäksi Pohjonen on soittanut mm. Ottopasuunassa ja Ismo Alanko Säätiössä. Viime vuosina hän on tehnyt tiivistä yhteistyötä sämplääjä-perkussionisti Samuli Kosmisen kanssa.

Arto Järvelä: viulu, nyckelharpa, mandoliini, laulu
Kimmo Pohjonen: huuliharput, 2-rivinen haitari, Gogo-marimba, laulu

www.smok.com/pinninpojat/
VÄNKÄ


    Vänkän musiikillinen tie alkoi kahdeksan vuotta sitten Airi Hautamäen kaksirivisopista Ahjolan pienistä pelimanneista. Suuremmasta pelimanniryhmästä erityisesti nämä neljä tyttöä jäivät koukkuun soittamiseen, ja kokemuksen kartuttua he päättivät alkaa keikkailla yhdessä. Vänkä esiintyy innokkaasti ja treenaa ohjelmistoonsa jatkuvasti uusia kappaleita. Tyttönelikko soittaa kotimaista ja ulkomaista kansanmusiikkia uusilla, pirteillä sovituksilla.

Vänkä on kerännyt kunniaa kansanmusiikkikentällä mm. voittamalla vuonna 2003 Alavudella bändikilpailussa kultaa, sekä Mäntsälässä pelimanniyhtyeiden SM-kilpailuissa 2005 pronssia. Kesällä 2006 Vänkä nähtiin Aamulehden Kasvokkain-kiertueella ympäri Pirkanmaata. Kesän kruunasivat jo perinteeksi muodostunut reissu Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleille sekä ikimuistoinen esiintymismatka Skotlantiin.

Vänkä ei venkoile, se on menoa nyt! Uskaltaako kukaan vängätä vastaan?

Pauliina Peltomäki: 2-rivinen haitari
Nelli Pajamäki: 2-rivinen haitari
Sonja Nousiainen: 2-rivinen haitari
Jonna Hilden: 2-rivinen haitari