Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 Rahvaan laulu
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 22.11.2018 Lammassaari & Janka-Murros / Silja Palomäki

Marraskuun kaiken valon nielevä pimeys saa murhaballadien henget nousemaan haudoistaan. Herrat Lammassaari ja Janka-Murros tarjoilevat synkkiä sointuja rahvaalle Telakan hämyssä 22. iltana kuluvaa kuuta. Alkuillasta, ennen hautojen reunoja, keveämpään ja heleämpään otteeseen teidät lauluillaan kietoo hurmaava Silja Palomäki.

Tervetuloa Kulttuuritalo Telakalle! (Tullikamarin aukio 3, Tampere)

20.30 lipunmyynti (liput 10/5€)
21.00 Silja Palomäki
22.00 Lammassaari / Janka-Murros

Jamit taas tuttuun tapaan ennen Rahvis-klubia klo 19-20.30 Kulttuurikeskus Uululla (Erkkilänkatu 11 C, 4.krs)! Jami-vetäjinä Hanna Ryynänen ja Joonas Ojajärvi. (uulu.fi/palvelut/musiikkikoulu/opettajat/)


SILJA PALOMÄKI

Silja Palomäki on kuulasääninen eteläpohjalaislähtöinen laulaja, jonka musiikillinen polku kiemurtelee kansanmusiikin syövereissä. Monipuolisen lauluäänen käytön lisäksi Palomäen käsissä helähtää soimaan niin ukulele, kanteleet, harmooni kuin klarinettikin. Palomäki valmistelee esikoissoololevyään ”Talvitie”, jonka säveliä tälläkin keikalla tullaan kuulemaan.

Palomäki on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta. Hän vaikuttaa äänellään ja soitollaan myös mm. seuraavissa kokoonpanoissa: Tampereen ukuleleorkesteri, Lakkautettu kylä, Juurikadun orkesteri sekä Kikka-Silja ystävineen.

Silja Palomäki - laulu, ukulele ym.

www.facebook.com/siljapalomakimusic/
LAMMASSAARI / JANKA-MURROS

Kahden musiikillisen moniosaajan muodostama, mustiin pukeutuva kokoonpano, jonka materiaali keskittyy sekä uuteen että vanhaan balladiperinteeseen, pääsääntöisesti sen synkempään puoleen. Lammassaari/Janka-Murros hyödyntää ohjelmistossaan perinteisten tarinoiden, etenkin murhaballadien ainesta, sekä haudan reunan molempia puolia sivuavia uudempia kappaleita.

Kokoonpano on vuosien aikana rakentanut omannäköisen konseptin traditionaalisten balladien ja omien sävellysten, sanoitusten ja käännöstekstiensä kudelmasta. Lopputuloksena on minimalistisesta kokoonpanosta huolimatta, tai ehkä juuri siitä johtuen, erittäin intensiivinen kokemus. Vaikka ohjelmistossa on hieman kevyempiäkin kertomuksia, aivan kaikkein herkimmille tuotantoa ei voi suositella johtuen materiaalin toisinaan hyvinkin yksityiskohtaisesta tarinankerronnasta. L/J-M keikat ovat saaneet omanlaisen kulttimaineen, kun herkimmät poistuvat kesken keikan järkyttyneinä. Tätä tapahtuu usein.

Keke Lammassaari - laulu, kitara
Antti Janka-Murros - harmooni, piano, taustalaulu

www.facebook.com/murhaballadi/