Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 13.11.2014 Rönsy, Juurikadun orkesteri

Marraskuun Rahvaanmusiikin illassa poljetaan jalkaa Juurikadun orkesterin ja Rönsyn tahdissa! Juurikadun orkesteri vie matkassaan maailmasta ja tunnelmasta toiseen, kun taas Rönsyn käsittelyssä herkkä soitto vaihtuu taitavasti hypnoottiseen poljentoon.

Lipunmyynti alkaa klo 20.30, liput 10/5 e. Lämpimästi tervetuloa!


Rönsy

Saumatonta yhteissoittoa, uskomattomia sooloja, suuria tunteita, syvää ystävyyttä. Niistä on Rönsyn musiikki tehty. Sen sävelet johdattavat kuulijan hienostuneesta kamarifolkista rehevään tanssipoljentoon. Rönsy on kotonaan niin herkutellessaan vähäsävelisen kuulauden sävyillä kuin sukeltaessaan virtuoottisen pelimannijytkeen syövereihin. Spontaanius, herkkyys ja rempseys lyövät kättä taidokkaasti rakennetuissa sovituksissa.

Sykähdyttävistä live-esiintymisistään tunnettu trio on tehnyt vuosien varrella useita kiertueita Suomessa sekä esiintynyt ulkomailla. Yhtyeen kansainvälisesti kehuttu debyyttilevy julkaistiin kesällä 2010 ja se valittiin Kanteleliiton Vuoden 2010 kantelelevyksi. Rönsyn toinen albumi julkaistiin syyskuussa 2014.

Helmi Camus – kontrabasso, harmooni, laulu
Maija Kauhanen – kanteleet, laulu
Kaisa Ristiluoma – haitarit, laulu
Juurikadun orkesteri

Juurikadulla soitetaan niin että svengaa. Tukevista ja vahvoista kansanmusiikin juurista kumpuaa uutta. Juurikadun keikalla tavataan mm. Nälkäpoika, tanssimestari Taavi Tiittanen, ja kolme melko erikoista Nukku-Mattia. Orkesterin mukana seikkaillaan mettän polokuja pitkin Turvemaalle ja Lappiin sekä tutustutaan saippuakaupan valikoimaan. Juurikadun oppaina toimivat Anne-Mari Kivimäki, Silja Palomäki, Matti Laitinen, Samuli Volanto ja Ville Rauhala soittiminaan kitara, mandoliini, haitari, klarinetti, viulu, kantele, melodika, kontrabasso ja laulu.

kuva: Inka Ylihärsilä

www.facebook.com/juurikadunorkesteri
www.youtube.com/watch?v=9f2gSashv20