Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 21.11.2013 Folkkarit, Maija Karhinen-Ilo

Rahvaanmusiikin kerholla on ilo ja kunnia toivottaa tervetulleeksi Kulttuuritalo Telakalle kaksi suomalaisen kansanmusiikin kovaa nimeä: MAIJA KARHINEN-ILO ja FOLKKARIT! Maija Karhinen-Ilo on musiikin moniammattilainen, joka tunnetaan niin Freijasta, MeNaisista kuin lukuisista sooloprojekteistaan. Folkkarit taas on legendaarinen, vuonna 1999 keikkatauolle jäänyt folk’n’roll-yhtye. Liput 7 / 5 e, lipunmyynti klo 20.30.

Ilta alkaa Tampere-talon Studiossa, jossa esiintyy PUHTI uudella Pahan laulu – Balladi paskasta karmasta -teoksellaan. Pahan laulu on osa Anne-Mari Kivimäen taiteelliseen tohtorintutkintoon kuuluvaa Suistamo-konserttisarjaa. Puhti, eli Reetta-Kaisa Iles ja Anne-Mari Kivimäki, tunnetaan räväkästä lavaesiintymisestään ja omavaltaisesta kansanperinteen uudistamisesta. Esitys alkaa klo 19, liput 20 / 15 e.

Tervetuloa!


FOLKKARIT

Folkkarit on kaustislainen nykykansanmusiikkiyhtye, joka perustettiin 1989. Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat nimesi Folkkarit vuoden yhtyeeksi 1995. Nyt kaikkien aikojen folk `n roll yhtye palaa juurilleen. Yhtye jatkaa siitä mihin 1999 alkaneella keikkatauollaan jäi. Tarttuvat rekilaulut, konstailevat sovitukset ja kiperät instrumentaalit eivät jätä ketään kylmäksi.

Ville Ojanen: laulu, viulu, buzuki
Sami Luoma: kitara
Timo Myllykangas: basso
Mika Virkkala: viulu, mandoliini

MAIJA KARHINEN-ILO

Maija Karhinen-Ilo (s. Helsingissä 1966) sai kipinän kansanmusiikkiin Sibelius-lukion kesäkurssilla. Sitä seurasivat opinnot Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla 1987, josta hän valmistui maisteriksi 1996. Pääsoittimen haitarin lisäksi Maija perehtyi viulun, puhaltimien, pienkanteleiden, jouhikon ja kelttiharpun soittoon sekä laulamiseen ja tanssimiseen. Rakkaus tanssiin saattoi hänet yhteistyöhön monien tanssiryhmien kanssa sekä tanssitupatoiminnan pyörittämiseen. Kontaktit teatterin maailmaan ovat synnyttäneet muutamia poikkitaiteellisia teoksia kuten Jotunoita (1998) ja Lekatsu (1999), joissa hän on päässyt hyödyntämään monipuolista taustaansa.

Maija Karhinen-Ilo on ollut mukana mm. tanssiorkesteri Vinhassa Perässä ja MeNaisissa. Häntä työllistävät Freijan lisäksi mm. Nukketeatteri Sampo, Hullu pöllö -ryhmä, joka kiertää esittämässä Pöllön polska -musiikkidraamaa lapsille sekä erilaiset levytysproduktiot. Maija Karhinen-Ilo opettaa tällä hetkellä pedagogiikkaa ja yhtyemusisointia Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla ja kansanmusiikkia Helsingin konservatoriossa. Hän tekee myös taiteellista tohtorintutkintoa aiheenaan kansanomaiset balladit ja monitaiteinen muusikkous.