Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 18.11.2010 Maailmanmusiikin ilta - teemamaana Intia

Marraskuussa heitetään Rahviksessa räntäsade ulos ja kumisaappaat nurkkaan! Teemana klubilla on intialainen musiikki ja tanssi - ja meno on sen mukaista: siitä pitävät huolen ANTTI PAALANEN haitarinsa kanssa, intialaisen bhagran sykkeeseen perehtynyt virtuoosinen kokoonpano SHAVA sekä tanssituvassa SARI BREILIN & DANIEL PAUL, jotka johdattavat yleisön intialaisten tanssiaskeleiden saloihin.

Ilta alkaa klo 20.30, liput 7/5 euroa. Lämpimästi tervetuloa!

SHAVA
   
Shava

Shavan setti on tanssittavaa bilemusiikkia, joka saa lattian taatusti täyteen. Shavan musiikissa mausteet on monet, mutta kovat kinkerit saadaan aina aikaan, tämä on käytännössä todettu keikoilla! Shava soittaa iskusäveliä nykypäivän betonisen maailmankylän asukin arjen riemuista ja murheista. Suomibhangra on uuden vuosituhannen globaalia kansanmusiikkia, jonka juuret ovat kotiseudulla Itä-Helsingissä mutta latva syleilee koko maailmaa. Rytmi ja sydän tulee Intiasta.

Shava on:
Kiureli Sammallahti - laulu, koskettimet
Valtteri Bruun - kitara
Lauri Salokoski - basso, laulu
Hannu Risku - rummut, ragga
Sami Rönkä - dhol, tabla

www.suomibhangra.com
www.myspace.com/shavamusic
ANTTI PAALANEN
   
Shava

Rahvaanmusiikin illassa Paalanen kurtistaa otsansa ja kurottaa instrumenttinsa itäisiin asteikkoihin. Kokkolalainen Antti Paalanen on aloittanut haitarinsoiton mestaripelimanni Airi Hautamäen opissa vuonna 1986. Paalanen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta 2006 ja aloitti taiteelliseen tohtorin tutkintoon tähtäävät jatko-opinnot syksyllä 2007. Paalanen tunnetaan usean eri kansanmusiikkiyhtyeen riveissä, kuten Pauli Hanhiniemi &Hehkumo, Hyperborea, Kiharakolmio, Trepaanit sekä duo Turkka ja Paalanen. Yhtyeiden albumit ovat saaneet Emma –ehdokkuuden neljä kertaa ja Duo Turkka ja Paalasen albumi ”Halituli” voitti vuoden 2006 EtnoEmma palkinnon.

www.anttipaalanen.com
www.myspace.com/anttipaalanen
SARI BREILIN ja DANIEL PAUL

ohjaavat tanssituvassa osallistujat intialaisen Bhangra-tanssin alkeisiin. Sari on helsinkiläisen Bolly Beat Dance Schoolin toiminnanjohtaja, tanssiopettaja ja koreografi. Daniel Paul on juuri perustanut oman tanssikoulunsa Tampereelle.

Bhangra on perinteistä Punjabin alueella syntynyttä maanviljelijöiden leikkimielistä sadonkorjuutanssia. Intialaisen kulttuurin rantauduttua siirtolaisuuden myötä Britanniaan ja USA:han on bhangrasta tullut maailmanlaajuinen urbaani kulttuuri-ilmiö joka yhdistelee surutta erilaisia pop- ja underground-virtauksia intialaiseen maanläheiseen svengiin.

Bhangra-tanssi on humoristisuudessaan viihdyttävää ja tanssituvassa kohoavat väistämättä niin kunto kuin suupieletkin!

www.bollybeat.net