Etusivu
 Esittely
 Tapahtumat
 Linkkejä
 Yhteystiedot
 Kuvagalleria
 In English
  


   
< edellinen - seuraava > - tapahtumakalenteriin ˆ


to 12.11.2009 Saappaat jalkaan

Marraskuun hämärää valaisevat muinaistarinat ja letkeä meno! Rahvaanmusiikin illassa torstaina 12.11. Telakalla esiintyvät kalevalaiset myytit nykypäivään tuova SUO ja menevää kansanmusiikkia soittava NIINIRANNAN PELIMANNIT. Ilta alkaa klo 21, liput 7 euroa. Tanssitupaa ei tällä kertaa järjestetä.


SUO

Suo kaivautuu musiikissaan syvälle rosoisen rönsyileviin kalevalaisiin kielikuviin ja ikiaikaiseen sävelmaailmaan. Yhtyeen käsittelyssä muinainen runolaulu herää henkiin, vie mennessään, koskettaa ja tanssittaa. Roope Aarnion svengaava kitara, Emilia Lajusen notkea viulismi ja Veera Voiman sävykäs laulu imevät kuulijan mukaansa uudenlaiselle matkalle.

Suon muusikot ovat Sibelius-Akatemiasta valmistuneita ja valmistumassa olevia musiikin ammattilaisia, jotka ovat tunnettuja mm. yhtyeistä Suden aika, Spontaani Vire, Juuri & Juuri, Auvo Kvartetti sekä Hilja Grönfors & Latso Dzinta.

Suolta on ilmestynyt yhtyeen toinen levy Mieltäni meri ajaa. Ensilevy Ei päivien perijätä on vuodelta 2007.

Veera Voima: laulu 15-kielinen kantele, luonnonsävelhuilu, low whistle, shamaanirumpu, rahistin
Emilia Lajunen: viulu, avainviulu, taustalaulu
Roope Aarnio: kitara, e-bow, taustalaulu

www.suomusic.net
www.myspace.com/suoband
NIINIRANNAN PELIMANNIT

Niinirannan pelimannit on Tampereen suunnalla vaikuttava soittajakollektiivi, jonka ohjelmisto ja esitettävä materiaali koostuvat pääasiassa kansantanssiteatteriryhmä Sorokoskan eri esityksiä varten sävelletystä musiikista. Yhtye tarjoilee tuoretta kansanmusiikkia, letkeää menoa ja tuo mukanaan vankan paikallisen pelimanniosaamisen. Telakalla tullaan kuulemaan sekä tradimateriaalia että tuotantoa Anne-Mari Kivimäen, Juho Koirasen, Jouni Järvelän, Janne Pöyhösen ja Sami Kurpan kynästä.

Ensi vuonna tanssiryhmä Sorokoska viettää 20-vuotisjuhliaan, mikä tarkoittaa myös Niinirannan pelimanneille ahkeraa tulevaa keikkavuotta.

Jouni Järvelä: viulu, basso
Janne Pöyhönen: mandoliini, basso
Kirsi Aatsinki: haitarit
Sanna Mylläri: harmooni, kantele, jouhikko
Susanna Valanne: huilu
Anni Auvinen: viulu